Αρχαίο φρούριο της εποχής του Χαλκού ανακαλύφθηκε στη Ρουμανία

Κυριακή, 12 Αυγούστου 2018 08:29
UPD:17:53

Φρούριο που χρονολογείται πως κατασκευάστηκε πριν από 3.400 χρόνια ανακάλυψαν Ρουμάνοι και Γερμανοί αρχαιολόγοι στη δυτική Ρουμανία.   

Ο αρχαιολόγος Florin Gogaltan δήλωσε ότι το εύρημα αποτελεί «ένα από τα μεγαλύτερα προϊστορικά φρούρια στην Ευρώπη από την εποχή του Χαλκού».   Ο Gogaltan, ερευνητής του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας της βορειοδυτικής Ρουμανίας στο Κλουζ, δήλωσε ότι η επιστημονική ομάδα χρησιμοποίησε εξειδικευμένο αρχαιολογικό μαγνητικό εξοπλισμό για να πραγματοποιήσει υπόγειες μετρήσεις.  

Η ανασκαφή ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα και υπολογίζεται πως η έκταση του φρουρίου καλύπτει 80 στρέμματα γης.  Το φρούριο υπολογίζεται πως χτίστηκε μεταξύ του 1400 και του 1200 π.Χ. και βρίσκεται κοντά στην πόλη Σαντάνα.   

Πρώτη φορά το φρούριο ανακαλύφθηκε το 2009 από Ρουμάνους αρχαιολόγους, ενώ οι ανασκαφές θα συνεχιστούν και τον επόμενο χρόνο.  Όπως παραδέχτηκε ο αρχαιολόγος  Gogaltan, στις ανασκαφές βοήθησαν Γερμανοί αρχαιολόγοι του Πανεπιστημίου Γκαίτε της Φρανκφούρτης, οι οποίοι τις χρηματοδότησαν και παρείχαν εξειδικευμένο εξοπλισμό. 

Προτεινόμενα για εσάς

Βρείτε τι παίζει κοντά σας

Βρείτε στο χάρτη τα πλησιέστερα σημεία (σινεμά, θέατρα, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα) που σας ενδιαφέρουν.

Δημοφιλή