ΟΑΕΔ: Πρώτες οικονομικές ενισχύσεις σε εργαζόμενους που έμειναν άνεργοι λόγω πυρκαγιών

Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018 14:16
UPD:14:21
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Στις πρώτες καταβολές του επιδόματος ανεργίας και του εφάπαξ ποσού 45 ημερήσιων επιδομάτων ανεργίας (648 ευρώ) σε εργαζόμενους των οποίων ανεστάλη η εργασία μετά την καταστροφή της επιχείρησης στην οποία εργάζονταν εξαιτίας των πυρκαγιών προχώρησε σήμερα ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Επρόκειτο για δικαιούχους των οποίων η διαδικασία αίτησής τους έχει ολοκληρωθεί.

Την Τρίτη 14 Αυγούστου θα συνεχιστεί η διαδικασία καταβολής σε εργαζόμενους που έχουν υποβάλλει αίτηση και των οποίων τα στοιχεία ταυτοποιούνται. Παράλληλα, οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν και τις επόμενες ημέρες να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους και θα ενημερωθούν για την επόμενη ημερομηνία καταβολής.

Υπενθυμίζεται ότι:

  • Για τη λήψη του επιδόματος ανεργίας χρειάζεται η υποβολή αίτησης στα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ του τόπου κατοικίας ή του τόπου εργασίας των ασφαλισμένων.
  • Για τη λήψη του εφάπαξ ποσού των 45 ημερήσιων επιδομάτων ανεργίας απαιτείται η υποβολή αίτησης στα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ του τόπου εργασίας των δικαιούχων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από την ιστοσελίδα της κυβέρνησης.

Τα υποκαταστήματα του ΟΑΕΔ σε πληγείσες ή όμορες περιοχές είναι:

  • ΚΠΑ2 Παλλήνης-Λεωφ. Μαραθώνος 115
  • ΚΠΑ2 Μεγάρων-28ης Οκτωβρίου και Συλημβρίας.

Για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή τους σε θέματα ΟΑΕΔ, οι πυρόπληκτοι μπορούν να τηλεφωνούν στον τηλεφωνικό αριθμό 11320 (08:00-15:00).

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή