Πολιτική «κόντρα» μετά την παραίτηση Στ. Κριμιζή

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018 23:42
UPD:23:59
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Τα ξίφη τους, με φόντο την παραίτηση του Σταμάτη Κριμιζή από τη θέση του προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, διασταύρωσαν κυβέρνηση και αντιπολίτευση.

Οι αντιδράσεις που προκάλεσε στα κόμματα της αντιπολίτευσης η παραίτηση που υπέβαλε ο Σταμάτης Κριμιζής ήταν έντονες, με τον κ. Κριμιζή να αφήνει στην επιστολή παραίτησής του σαφείς αιχμές κατά του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά και του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βασίλη Μαγκλάρα.

Η επιστολή παραίτησης

Στην μακροσκελή επιστολή παραίτησής του, ο κ. Κριμιζής τόνισε πως δεν δέχεται να είναι φερέφωνο κανενός, χαρακτηρίζοντας τον κ. Μαγκλάρα «Τσάρο του Διαστήματος», που δεν έχει καμία γνώση και εμπειρία σε αυτόν τον τομέα.

Παράλληλα, έκανε λόγο για υπουργικές αποφάσεις που «πρακτικά ακύρωσαν το λόγο ύπαρξης του ΕΛΔΟ, καθιστώντας τον μια μη αξιόπιστη γραφειοκρατική δομή που θα μπορούσε να γίνει υποχείριο οποιουδήποτε πολιτικού προϊστάμενου» και μίλησε για προσπάθεια καθαρής χειραγώγησης του Οργανισμού προς προκαθορισμένες κατευθύνσεις.

Πυρά από την αντιπολίτευση

Νωρίτερα, η Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, τόνισε πως «οι βαρύτατες καταγγελίες του παραιτηθέντος προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, διακεκριμένου καθηγητή κ. Κριμιζή, αποτελούν κόλαφο για τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής και δεξί χέρι του πρωθυπουργού, κ. Νίκο Παππά».

«Ο κ. Παππάς ξαναχτύπησε. Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, Παππάς και στο διάστημα», αναφέρει η ΔΗΣΥ ζητώντας άμεσες απαντήσεις «για παρεμβάσεις στο έργο του από τον αρμόδιο υπουργό και για προσπάθεια "ελέγχου" έργων ύψους 23,9 εκ. ευρώ». Σύμφωνα με την ΔΗΣΥ, «οι ευθύνες είναι όλες δικές τους δεν ανήκουν ούτε σε Αρειανούς, ούτε σε εξωγήινους».

Επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με αφορμή την παραίτηση του Σταμάτη Κριμιζή εξαπέλυσε και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, αναφέροντας ότι αυτές οι θέσεις «ανήκουν - και ανήκαν πάντα - σε συγγενείς & κολλητούς των υπουργών».

Η απάντηση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία ευχαριστεί τον παραιτηθέντα πρόεδρο του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, Σταμάτη Κριμιζή, για τη σύντομη παρουσία του στο δ.σ. του ΕΛΔΟ.

Με αφορμή την ανοιχτή επιστολή παραίτησης, του υπουργείο επισημαίνει την ταχύτητα κατά την οποία ο τέως πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΛΔΟ αξιολόγησε και έκρινε την προσπάθεια για υλοποίηση μιας συντονισμένης στρατηγικής στον τομέα του διαστήματος.

Παράλληλα, με αφορμή τις ανακοινώσεις της αντιπολίτευσης για την κυβερνητική πολιτική στον τομέα του Διαστήματος, το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης τονίζει ότι «δεν περιμέναμε από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία να αναλάβουν καμία ευθύνη για τη μνημειώδη ανυπαρξία πολιτικής -από μέρους τους- για το Διάστημα. Αναμενόμενο ήταν, επίσης, ότι θα έμπαιναν στη διαδικασία αναπαραγωγής αθλιοτήτων».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή