Η τέχνη ταξιδεύει στα νησιά μας

Ομαδική έκθεση «Summer lovers», στο Art Hotel της Σαντορίνης
Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018 14:55

Δημήτρης Κρέτσης

A- A A+

Στοχεύοντας στη δημιουργία ενός θεσμού που αποτελεί σταθερή αναφορά στην ενίσχυση του πολιτιστικού τουρισμού της Ελλάδας, το #Rest@rt Contemporary Art Platform, ως ο μόνος κεντρικός συντονιστικός φορέας που οργανώνει και παρουσιάζει πολιτιστικές δράσεις εντός των πολυτελών καταλυμάτων των δημοφιλών ταξιδιωτικών προορισμών, ξεκινά το ταξίδι του στα νησιά μας.

ARTECNIKO

Βάνα Φερτάκη

Για το 2018, το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του #Rest@rt ξεκινά από τη Σαντορίνη, όπου εγκαινιάζεται η ομαδική εικαστική έκθεση «Summer lovers», στην Aqua Gallery του ξενοδοχείου Art Hotel, το Σάββατο 21 Απριλίου.

Ο - διακεκριμένος στα ελληνικά τουριστικά δρώμενα - όμιλος διαχείρισης ξενοδοχείων Aqua Vista Hotels, σε συνεργασία με την πλατφόρμα, δημιούργησε έναν σύγχρονο χώρο τέχνης στις εγκαταστάσεις ενός εκ των ξενοδοχείων του στον Πύργο. Το  #Rest@rt επιμελείται το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της Αqua Gallery και θα παρουσιάσει φέτος 3 εικαστικές εκθέσεις, από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο.

Αχιλλέας Αϊβάζογλου,

Στην πρώτη εκθεσιακή περίοδο, η Aqua Gallery συνεργάζεται με την αθηναϊκή γκαλερί Artshot - Sophia Gaitani και φιλοξενεί τα έργα 24 εικαστικών, για το διάστημα 21 Απριλίου έως 3 Ιουλίου.

Ως επίσημο project, υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, του υπουργείου Πολιτισμού και του ΕΟΤ, η πλατφόρμα ενεργοποιεί τους καινοτόμους Έλληνες επιχειρηματίες του τουρισμού, προκειμένου να εντάσσουν πολιτιστικές δράσεις στο τελικό παρεχόμενο προϊόν τους, με σκοπό να διαθέτουν διαφοροποιημένες υπηρεσίες και να μεγιστοποιήσουν το guest experience του επισκέπτη τους, προβάλλοντας το εξαιρετικό εγχώριο καλλιτεχνικό δυναμικό.

Αχιλλέας Αϊβάζογλου,

Οι καλλιτέχνες

Στην έκθεση «Summer lovers», την οποία διοργανώνει για έκτη συνεχή χρονιά η Σοφία Γαϊτάνη, συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Αχιλλέας Αϊβάζογλου, Athanas, Ζάννα Αρτέμη, Στέλιος Γαβαλάς, Σοφία Γαϊτάνη, Ελένη Δελή, Κατερίνα Κασσαβέτη, Δημήτρης Κρέτσης, Αλέξανδρος Λιάπης, Κλεονίκη Μαραγκού, Rena Ozlem Mataraci, Σταυρούλα Μιχαλοπούλου, Λένα Μορφογένη, Βίκυ Μουδήλου, Θωμάς Μπερτόλης, Ολυμπία Μπουχλαριώτου, Γιώργος Πανταζής, Χριστίνα Παντσές, Ελένη Παρμακέλη, Κατερίνα Ριμπατσιού, Παναγιώτης Σιάγκρης, Κωνσταντίνος Τόλης, Σοφία Τούντα, Βάνα Φερτάκη.

Ελένη Δελή

Πληροφορίες

Art Hotel: Πύργος - Σαντορίνη, τηλ.: 2286 030845.

gkoul@naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή