Μέι: Σωστή και νόμιμη η στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία

Σάββατο, 14 Απριλίου 2018 12:22
UPD:15:49
EPA/WILL OLIVER / POOL
A- A A+

«Σωστή και νόμιμη» χαρακτήρισε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι τη διαταγή που έδωσε για την πραγματοποίηση πυραυλικών επιθέσεων κατά συριακών στόχων.

Σύμφωνα με την ίδια, ο στόχος των επιθέσεων ήταν να αποτραπεί το ενδεχόμενο μιας νέας χρήσης χημικών όπλων από τις συριακές αρχές, αλλά και να σταλεί ένα μήνυμα στον υπόλοιπο κόσμο, ότι η χρήση τέτοιων όπλων δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

«Ήταν σωστό και νόμιμο ν’ αναλάβουμε στρατιωτική δράση μαζί με τους πιο στενούς συμμάχους μας, προκειμένου ν΄ αποτρέψουμε μία νέα ανθρώπινη δυστυχία, αλλά και να εξουδετερώσουμε την ικανότητα της συριακής κυβέρνησης για την χρήση χημικών όπλων» τόνισε η Μέι.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας θα ενημερώσει σχετικά το κοινοβούλιο της χώρας τη Δευτέρα.

EURONEWS
Από την πλευρά του, ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Γκάβιν Γουίλιαμσον, δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC ότι η πρωθυπουργός της Βρετανίας ήταν αναγκαίο να δράσει με ταχύτητα, όταν διέταξε την πραγματοποίηση πυραυλικής επίθεσης κατά της Συρίας.

Σύμφωνα με τον Βρετανό υπουργό, όλα τα πληρώματα των μαχητικών αεροσκαφών Tornado της Βασιλικής Βρετανικής Αεροπορίας (RAF) επέστρεψαν με ασφάλεια.

Σε ερώτηση εάν θα υπάρξει κι άλλη επίθεση κατά στόχων στην Συρία, ο Γουίλιαμσον εξέφρασε την άποψη ότι οι επιδρομές που πραγματοποίησε η Δύση «είχαν ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα».

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή