Συνάντηση Ν. Τόσκα με στελέχη της Γαλλικής Πολιτικής Προστασίας

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018 18:31
UPD:18:35
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στην Αθήνα βρέθηκαν σήμερα υψηλόβαθμα στελέχη της Γαλλικής Πολιτικής Προστασίας, στο πλαίσιο της διαρκώς διευρυνόμενης συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας υποδέχθηκε τον Ζακ Βιτκόφσκι, επικεφαλής της γαλλικής υπηρεσίας και ομάδα υψηλόβαθμων αξιωματούχων της υπηρεσίας.

Στη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να επιταχύνουν τους ρυθμούς της διμερούς συνεργασίας στον τομέα της πολιτικής προστασίας, με «συγκεκριμένους και πρακτικούς τρόπους», όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε εκατέρωθεν.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε:

  • Η ταχύτατη αποστολή αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος για μετεκπαίδευση στην Εθνική Σχολή Πολιτικής Προστασίας στη Μασσαλία. Η γαλλική πλευρά αναμένει την άφιξη των πρώτων εναερίων συντονιστών του ΠΣ στα τέλη Μαΐου.
  • Ανταλλαγή επισκέψεων αξιωματούχων των Πυροσβεστικών Σωμάτων των δύο χωρών στη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου ως παρατηρητών.
  • Προβλέπεται η παρουσία ομάδας Ελλήνων αξιωματικών στη Γαλλία, στη διάρκεια της ετήσιας μεγάλης άσκησης Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο.
  • Μετά τη λήξη της φετινής αντιπυρικής περιόδου, προγραμματίζονται περαιτέρω επαφές και συναντήσεις με σκοπό την αναδιαμόρφωση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (βελτίωση του συντονισμού και αλληλοβοήθειας ανάμεσα στις χώρες, επικαιροποίηση των εκπαιδευτικών μεθόδων και σύγχρονο στόλο εναερίων πυροσβεστικών μέσων).

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή