Διπλωματικό «πόλεμο» στη Ρωσία κήρυξε η Μέι, απελαύνει 23 Ρώσους διπλωμάτες

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018 14:36
UPD:15:31
REUTERS/TOBY MELVILLE

Η Μ. Βρετανία θα απελάσει 23 Ρώσους διπλωμάτες, στο πλαίσιο των αντιποίνων για την επίθεση κατά του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα στη νότια Αγγλία, ανακοίνωσε η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι.

Η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης τόνισε ότι πλέον το Λονδίνο θεωρεί τη Ρωσία επισήμως υπεύθυνη για τη δολοφονική απόπειρα κατά του Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του, Γιούλια, ενώ ανακοίνωσε ότι το Η.Β. θα ζητήσει έκτακτη σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το ζήτημα.

Η κ. Μέι δήλωσε ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων ότι λυπάται για τον δρόμο που ακολούθησε ο Βλάντιμιρ Πούτιν στον διπλωματικό τομέα.

«Πολλοί από εμάς έστρεψαν με ελπίδα του βλέμμα προς τη μετασοβιετική Ρωσία. Θέλαμε μία καλύτερη σχέση και είναι τραγικό που ο πρόεδρος Πούτιν επέλεξε να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο», είπε.

Η Τ. Μέι πρόσθεσε ακόμη ότι ματαιώνονται όλες οι συναντήσεις ανώτερων κρατικών αξιωματούχων του Η.Β. και της Ρωσίας, ότι οι βρετανικές αρχές θα «παγώσουν» περιουσιακά στοιχεία του ρωσικού κράτους στη Μ. Βρετανία και τέλος ότι ανώτεροι κρατικοί αξιωματούχοι και μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν θα παραστούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου που διοργανώνεται το καλοκαίρι στα γήπεδα της Ρωσίας.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή