Στην Αθήνα η FIFA με απαίτηση για σκληρά μέτρα και τιμωρίες

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018 16:57
UPD:16:58
EPA/ENNIO LEANZA
A- A A+

Η FIFA απάντησε στη χθεσινή επιστολή του Γιώργου Βασιλειάδη, με το στέλεχός της Μπγιορν Βασάλο να ενημερώνει ότι εκπρόσωποί της θα φτάσουν απόψε στην Αθήνα για επαφές με τους θεσμικούς φορείς,

Παράλληλα, απευθύνεται προειδοποίηση για σκληρές και αυστηρές τιμωρίες από την ΕΠΟ, αφού είναι ο αρμόδιος φορέας για να επιληφθεί των θλιβερών γεγονότων που έλαβαν χώρα στο γήπεδο της Τούμπας την περασμένη Κυριακή, στο ντέρμπι των «Δικεφάλων».

Η επιστολή του Βασάλο

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

με την παρούσα επιβεβαιώνω την παραλαβή της επιστολής σας, με ημερομηνία 12.03.18, το περιεχόμενο της οποίας έλαβε τη δέουσα προσοχή.

Η FIFA βρίσκεται σε διαρκή επαφή με την UEFA, παρακολουθώντας στενά την εξέλιξη της κατάστασης στην Ελλάδα, μετά από όσα έλαβαν χώρα το απόγευμα της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη.

Χθες το βράδυ, η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA, υπεύθυνη για την επίβλεψη και παρακολούθηση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, εξέδωσε ανακοίνωση επί του θέματος και απόψε μια αντιπροσωπεία θα ταξιδέψει στην Αθήνα προκειμένου να συζητήσει με τους εμπλεκόμενους φορείς με όσα διαδραματίζονται.

Επιβεβαιώνοντας ότι τα συγκεκριμένα περιστατικά συνέβησαν στο πλαίσιο μίας εθνικής διοργάνωσης και επομένως οποιαδήποτε πειθαρχικά μέτρα θα επιβληθούν άπτονται της δικαιοδοσίας της ΕΠΟ, η FIFA απαιτεί μία ασυμβίβαστη και ισχυρή προσέγγιση στην προσπάθεια εξολόθρευσης όλων των μορφών βίαιων πράξεων στο ποδόσφαιρο».

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις