ΔΗΣΥ: Η Βουλή και η προανακριτική αρμόδιες για τη διερέυνηση Novartis

Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2018 16:38
UPD:16:40
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Την απόλυτη και πλήρη αρμοδιότητα διερεύνησης της υπόθεσης Novartis έχει η Βουλή και η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης, επανέλαβε στη σημερινή συνεδρίαση ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαθεοδώρου η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή έχει αρμοδιότητα να ερευνήσει, ενώ για τον Ευάγγελο Βενιζέλο τόνισε ότι προσέρχεται στην ειδική επιτροπή την προσεχή Τρίτη, κατόπιν της επιστολής που είχε αποστείλει με την ένσταση απαραδέκτου για τη διαδικασία που ακολουθείται. Ο κ. Παπαθεοδώρου επέμεινε ότι το κύριο αντικείμενο της παρουσίας του Ευ. Βενιζέλου στην επιτροπή είναι η ένσταση που έχει κάνει, με τις δύο επιστολές του.

Κληθείς να σχολιάσει την καταγγελία του ΚΚΕ ότι ΔΗΣΥ και Ποτάμι μαζί με την κυβερνητική πλειοψηφία μεθοδεύουν τη συσκότιση του σκανδάλου, ο κ. Παπαθεοδώρου είπε ότι «δεν υπάρχει χώρος αναζήτησης αρμοδιότητας από τη στιγμή που το Σύνταγμα λέει πως η Βουλή, η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή, έχει κάθε αρμοδιότητα».

«Συνεπώς, έχουμε την αρμοδιότητα. Μετά λοιπόν την παρουσία του κ. Βενιζέλου στην Επιτροπή, την προσεχή Τρίτη, πρέπει να προχωρήσουμε σε προτάσεις για τον προγραμματισμό και να κόψουμε τις αναζητήσεις περί της αρμοδιότητας» δήλωσε ο εισηγητής της ΔΗΣΥ και έκανε γνωστό ότι είναι έτοιμος να καταθέσει προτάσεις για κλήση μαρτύρων, με πρώτους τους ανώνυμους μάρτυρες, ότι θέλει η επιτροπή να εργαστεί συστηματικά και να μην αναλωθεί ο χρόνος στο ζήτημα της αρμοδιότητας και σε ανύπαρκτα θέματα, διότι αυτό θα είναι μια τακτική συγκάλυψης.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή