Γερμανία: Μετά τον Γκάμπριελ και η Μπ. Χέντρικς εκτός της νέας κυβέρνησης

Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2018 12:41
UPD:12:46
wikimedia/Jakob Gottfried

«Δεν θα ανήκω στην επόμενη κυβέρνηση. Φεύγω με καλά συναισθήματα», δήλωσε η κ. Χέντρικς στην εφημερίδα Rheinische Post.

Μετά τον απερχόμενο αντικαγκελάριο και υπουργό Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, που ανακοίνωσε νωρίτερα ότι πληροφορήθηκε από την ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας (SPD) ότι δεν θα συμπεριληφθεί στην επόμενη κυβέρνηση, και η υπουργός Περιβάλλοντος Μπάρμπαρα Χέντρικς ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το υπουργικό συμβούλιο.

«Δεν θα ανήκω στην επόμενη κυβέρνηση. Φεύγω με καλά συναισθήματα», δήλωσε η κ. Χέντρικς στην εφημερίδα Rheinische Post.

Σε ό,τι αφορά τα νέα πρόσωπα του SPD στην επόμενη κυβέρνηση, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο, υπουργείο θα αναλάβει η σημερινή δήμαρχος του Νοϊκέλν του Βερολίνου Φραντσίσκα Γκίφεϊ, στο πλαίσιο της βούλησης της ηγεσίας του κόμματος να εκπροσωπηθούν στο νέο σχήμα και πολιτικοί από τα πρώην ανατολικά κρατίδια. Η κυρία Γκίφεϊ κατάγεται από το Βραδεμβούργο.

Το κεντροαριστερό SPD αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες τα στελέχη του που θα αναλάβουν τα υπουργεία που εξασφάλισε στην διαπραγμάτευση (Οικονομικών, Εξωτερικών, Εργασίας, Περιβάλλοντος, Δικαιοσύνης, Οικογένειας) και στις 14 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί και τυπικά η εκλογή της Άνγκελα Μέρκελ στην θέση της καγκελαρίου από την Ομοσπονδιακή Δίαιτα (Μπούντεσταγκ), κάτω σώμα του κοινοβουλίου.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή