Βόλεϊ: Υπέρ του Ολυμπιακού η ΕΣΑΠ, «κατηγορώ» σε Τουρ

Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2017 22:19
MotionTeam/MOTION TEAM
A- A A+

Με επιστολή που απέστειλε στην Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (EOΠΕ) και κοινοποιεί στη Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Πετοσφαίρισης (CEV), η ΕΣΑΠ κατήγγειλε την προκλητική και παραβατική στάση του αθλητή Νάθαν Βουνεμπάινα της Τουρ, αλλά και της διοίκησης του γαλλικού συλλόγου.

Μεταξύ άλλων, η Λίγκα αναφέρει πως ο γαλλικός σύλλογος με ψεύδη και συκοφαντίες κατά του Ολυμπιακού, του ελληνικού βόλεϊ και της Ελλάδας επιχειρεί να δημιουργήσει αρνητικό κλίμα για τον αγώνα ρεβάνς και να αποφύγει την τιμωρία του αθλητή από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα.
 
Η επιστολή:
 
«Τις τελευταίες ημέρες η διοίκηση της γαλλικής ομάδας Tours VB μέσω των επίσημων πολιτικών και αθλητικών φορέων της Γαλλίας έχει επιδοθεί σε μία άνευ προηγουμένου επίθεση κατά του Ολυμπιακού του Ελληνικού βόλεϊ, των Ελλήνων φιλάθλων και της Ελλάδας. Επικαλείται φαινόμενα ρατσισμού που όπως υποστηρίζει έγιναν στον αγώνα Ολυμπιακός – Tours VB την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου. Σεβόμαστε την προσπάθεια της ομάδος-μέλους μας για να διακριθεί στο Challenge Cup και δε μπορούμε να επιτρέψουμε να συνεχίζεται αυτή η ενορχηστρωμένη επίθεση κατά του Ολυμπιακού, του ελληνικού βόλεϊ και της Ελλάδας. Το ελάχιστο που μπορούμε να πράξουμε είναι να τοποθετηθούμε στα γεγονότα:
 
1. Ο συγκεκριμένος αγώνας έληξε με αποτέλεσμα 3-0 υπέρ της ομάδος του ΤΑΑ Ολυμπιακός Σ.Φ.Π, χωρίς να υπάρξει η παραμικρή αμφισβήτηση και από την αντίπαλη ομάδα περί του αγωνιστικού αποτελέσματος.
 
2. Πρώτη φορά βλέπουμε αθλητή να αποχωρεί εκτός αγωνιστικού χώρου χωρίς την άδεια του διαιτητή, επικαλούμενος εκ των υστέρων δεδομένα τα οποία δεν αποδεικνύονται από κανέναν παράγοντα του αγώνος, ούτε και από το βίντεο της επίσημης μετάδοσης.
 
3. Από κανένα επίσημο έγγραφο διαιτητή ή κομισάριου ή δημοσιογράφου ή αθλητή της γαλλικής ομάδας δεν αποδεικνύεται ο ισχυρισμός του συγκεκριμένου αθλητή, ο οποίος με την στάση του προκάλεσε ένταση και διακοπή στο 24-24 του 1ου σετ και ένταση μετά το τέλος του αγώνα.
 
4. Για πρώτη φορά γινόμαστε θεατές μιας τόσο ενορχηστρωμένης επίθεσης από μία ευρωπαϊκή αθλητική ομάδα για ένα ανύπαρκτο γεγονός, επιστρατεύοντας την Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης της Γαλλίας, το Υπουργείο Αθλητισμού της Γαλλίας με σκοπό να δυσφημίσουν το ελληνικό βόλεϊ, τους Έλληνες φιλάθλους και γενικότερα την χώρα μας με ανυπόστατους ισχυρισμούς περί ρατσισμού. Πρώτη φορά βλέπουμε τόσο μένος μέσω ανυπόστατων και ψευδών δημοσιευμάτων και κακόβουλων μηνυμάτων μέσω των social media.
 
5. Την απάντηση περί ρατσισμού τη δίνουμε μέσω των πράξεων της χώρας μας που καθημερινά φιλοξενεί πρόσφυγες και οικονομικούς μετανάστες με αγάπη και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματά τους.
 
6. Είναι σαφές πως η πολιτική της Tours VB βασίζεται στο να δημιουργήσει πίεση και κατάλληλες συνθήκες προς την CEV για να μην τιμωρηθεί ο αθλητής της. Είναι επίσης σαφές πως η πολιτική της Tours VB έχει στόχο να δημιουργήσει κλίμα έντασης για τον αγώνα ρεβάνς.
 
7. Ο φορέας μας είναι αθλητικός και θεωρεί πως όλες οι διαφορές πρέπει να λύνονται εντός αγωνιστικών χώρων και όχι έξω από αυτούς.
 
8. Η χώρα μας γέννησε τη φιλοξενία και επί αιώνες τιμά τις αρχές της. Οι αθλητικοί σύλλογοι του ελληνικού βόλεϊ επί δεκαετίες πράττουν τα δέοντα σύμφωνα με τους κανονισμούς της CEV και της FIVB. Δεν δίνουμε λοιπόν το δικαίωμα σε κανέναν να αμφισβητήσει τα δεδομένα αυτά και να μας κατηγορεί μέσω ενός αθλητή που αποδεδειγμένα παραβίασε τους κανονισμούς του αθλήματος.
 
9. Ζητούμε από την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης να πράξει τα δέοντα για να αποκατασταθεί η αλήθεια. Άλλωστε τον συγκεκριμένο αγώνα παρακολούθησαν τόσο ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, όσο και ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ. Ήταν αυτόπτες μάρτυρες και είδαν πως ο συγκεκριμένος αθλητής εντελώς αδικαιολόγητα προέβη σε πρωτοφανείς ενέργειες. Παρακαλούμε να προβείτε σε κάθε ενέργεια που θα βασίζεται στους κανονισμούς Πειθαρχικού Δικαίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και παράλληλα να διενεργήσετε κάθε απαραίτητο έλεγχο με σκοπό να προστατέψετε το μέλος μας»
.

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις