Γ. Δραγασάκης: Θεσμικοί επενδυτές, τράπεζες και ταμεία έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα

Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017 21:47
UPD:21:50
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Θεσμικοί επενδυτές, τραπεζικά ιδρύματα και ασφαλιστικά ταμεία έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της Ελλάδας και την αλλαγή σελίδας για τη χώρα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, κάνοντας λόγο για σημαντική επιτυχία, σε ό,τι αφορά το swap (ανταλλαγή ομολόγων).

Μιλώντας στο 6ο Αραβο-Ελληνικό Οικονομικό Φόρουμ, ο κ. Δραγασάκης σημείωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης, η οποία, όπως πρόσθεσε, «φιλοδοξούμε να μετασχηματιστεί σε ένα νέο υπόδειγμα δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης».

Επεσήμανε, δε, ότι η οικονομία σημειώνει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, η ανεργία κινείται διαρκώς πτωτικά, η εξάρτηση των τραπεζών από τον ELA μειώνεται και οι τραπεζικές καταθέσεις επιστρέφουν.

Εμφανίστηκε επίσης αισιόδοξος πως η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί έγκαιρα, καθώς όπως εξήγησε, εκτυλίσσεται εντός προγραμματισμού.

Αναφερόμενος στους δεσμούς της Ελλάδας με τον αραβικό κόσμο, τους χαρακτήρισε ιστορικούς και τόνισε ότι η χώρα μας «σταθερά επιχειρεί να είναι ο καταλύτης για την περαιτέρω ενίσχυση και των ευρω-αραβικών σχέσεων, όπως για τη δίκαιη και βιώσιμη επίλυση του Παλαιστινιακού».

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή