Νέο μήνυμα Πρ. Παυλόπουλου στην Τουρκία

Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2017 12:52
UPD:13:57
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μήνυμα στην Άγκυρα για τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) έστειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ Α. Λίμπερμαν, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η καλή φιλία και συνεργασία με τους γείτονες μπορεί να στηριχθεί μόνο όταν υπάρχει πλήρης σεβασμός του συνόλου του Διεθνούς Δικαίου, και του Δικαίου της Θάλασσας. 

Από την πλευρά των γειτόνων -πρόσθεσε- πρέπει να υπάρξει πάνω στο Διεθνές Δίκαιο πλήρης σεβασμός των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας καθενός, της εθνικής κυριαρχίας και βεβαίως των δικαιωμάτων που έχει κάθε κράτος πάνω στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας.

Παράλληλα, ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στις κοινές Αρχές Ελλάδος και Ισραήλ, που αποτελούν και τη βάση για τη σταθερότητα και ειρήνη στην περιοχή και πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο αυτό και σ΄αυτήν την προοπτική, η Ελλάδα επιδιώκει την όλο και πιο στενή συνεργασία του Κράτους του Ισραήλ με την Ευρωπαϊκή Ένωση γενικότερα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εξάλλου, συνεχάρη τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ για την προσωπική του συμβολή στην εμβάθυνση των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, αλλά και στην εμβάθυνση των τριμερών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ, ενώ παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη να τερματιστεί ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, να επικρατήσει ειρήνη στην περιοχή, καθώς και οι καλύτερες δυνατές σχέσεις με όλους τους γείτονες της χώρας.

Από την πλευρά του, ο κ. Λίμπερμαν, αφού ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο για τη συνάντηση έκανε λόγο για τεράστια πρόοδο στις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες υπογραμμίζοντας: «Είμαστε και οι δύο δημοκρατικές χώρες οι οποίες έχουμε κοινές προκλήσεις να αντιμετωπίσουμε. Βεβαίως, ξέρουμε ότι στην περιοχή μας υπάρχουν προβλήματα. Υπάρχουν προβλήματα με τη διακίνηση όπλων, με άλλες παράνομες και έκνομες ενέργειες και νομίζω πως είναι μια ευκαιρία η συνεργασία μας αυτή να βοηθήσει να μπορέσουμε να προσπεράσουμε αυτού του είδους τις αντιξοότητες».

Καταλήγοντας, αναφέρθηκε στη στενή αμυντική συνεργασία ανάμεσα σε Ελλάδα και Ισραήλ την οποία χαρακτήρισε εξαιρετική.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή