Υεμένη: Τουλάχιστον 15 νεκροί σε διπλή επίθεση στο Άντεν

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος
Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2017 06:43
UPD:08:16
REUTERS/KHALED ABDULLAH

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή σε διπλή επίθεση με στόχο άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας στο Άντεν, της Υεμένης. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο και υπογράφεται από την «Επαρχία Αμπιάν-Άντεν», το Ι.Κ. υποστηρίζει ότι κτήρια της υπηρεσίας δίωξης ποινικών εγκλημάτων του Άντεν, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Υεμένης, «πυρπολήθηκαν».

Σύμφωνα με τις υεμενίτικες υπηρεσίες ασφαλείας, η επίθεση έγινε σε δύο στάδια: αρχικά με ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά το οποίο στοχοθέτησε την αυτοκινητοπομπή του επικεφαλής της ασφάλειας του Άντεν στην είσοδο του αρχηγείου της, και κατόπιν με επίθεση εναντίον της έδρας της υπηρεσίας δίωξης ποινικών εγκλημάτων, που βρίσκεται δίπλα.

Στη διπλή επίθεση έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 15 άνθρωποι, ενώ άλλοι 18 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με έναν απολογισμό που έδωσαν οι υπηρεσίες ασφαλείας. Τέσσερις καμικάζι ανατινάχθηκαν, κατά την ίδια πηγή.

Η προηγούμενη επίθεση για την οποία είχε αναλάβει την ευθύνη το Ι.Κ. στο Άντεν, που ελέγχουν οι δυνάμεις που δηλώνουν πίστη στον πρόεδρο Αμπντ Ράμπο Χάντι, είχε διαπραχθεί τη 18η Δεκεμβρίου 2016. Είχε στοιχίσει τη ζωή σε 48 ανθρώπους και είχε τραυματίσει άλλους 84, κυρίως στρατιώτες που είχαν συγκεντρωθεί για να πάρουν τους μισθούς τους.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή