Το σχέδιο Σπίρτζη προς αποφυγή ουρών για την έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας

Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 09:38
UPD:09:40
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Σε μέτρα για να σταματήσει η ταλαιπωρία των πολιτών, που πρέπει να αντικαταστήσουν έως τα τέλη του μήνα τις περίπου 300.000 παλιές τους χάρτινες κάρτες, με νέες ηλεκτρονικές, προχωρούν οι συγκοινωνιακοί φορείς, με εντολή του υπουργού Yποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε οι κάτοχοι των σημερινών καρτών να υποβάλουν έναν ανοιχτό φάκελο, ο οποίος θα περιέχει μια φωτογραφία τους, φωτοτυπία της υπάρχουσας κάρτας, έγγραφο που αποδεικνύει τον ΑΜΚΑ τους και έναν οκταψήφιο κωδικό, ο οποίος είναι απαραίτητος σε περίπτωση που χαθεί η κάρτα. Στον φάκελο θα αναγράφεται το όνομα και η διεύθυνση των κατόχων.

Οι φάκελοι θα συγκεντρώνονται σε σημεία όπου υπάρχουν τερματικά έκδοσης καρτών και κατά τη διάρκεια της νύχτας εργαζόμενοι του αναδόχου μαζί με υπαλλήλους του ΟΑΣΑ θα εκδίδουν τις νέες ηλεκτρονικές κάρτες. Στη συνέχεια, οι φάκελοι θα διοχετεύονται στα ΕΛΤΑ, τα οποία θα ταχυδρομούν τις νέες κάρτες στους κατόχους τους.

Εξετάστηκε, επίσης, το ενδεχόμενο να υπάρξει προμήθεια άλλων 30 τερματικών έκδοσης καρτών, τα οποία θα εγκατασταθούν σε σταθμούς, όπου υπάρχει μεγάλη προσέλευση κόσμου, προκειμένου να είναι ταχύτερη η διαδικασία έκδοσης. Τα τερματικά αναμένεται να παραδοθούν στους συγκοινωνιακούς φορείς σταδιακά έως τα τέλη του μήνα.

Ο κ. Σπίρτζης ζήτησε να λειτουργήσουν το συντομότερο δυνατόν οι πύλες εισόδου - εξόδου που έχουν τοποθετηθεί στους σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού. Ωστόσο, για να κλείσουν οι πύλες θα πρέπει πρώτα να συνδεθούν με τα συστήματα ασφαλείας της Αττικό Μετρό που είναι η ιδιοκτήτρια των σταθμών.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να διευκρινιστεί τι θα γίνει με τις κατηγορίες πολιτών που δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο ή δωρεάν μετακίνηση, όπως οι άνεργοι.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή