Ανησυχία εβραϊκών οργανώσεων για την εκλογική επιτυχία του AfD

Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2017 22:04
UPD:22:11
REUTERS/HANNIBAL HANSCHKE

Στιγμιότυπο από συγκέντρωση κατά του AfD στο Βερολίνο

Εβραϊκές οργανώσεις στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ εξέφρασαν την ανησυχία τους για την εκλογική επίδοση του ακροδεξιού κόμματος AfD στις βουλευτικές εκλογές της Γερμανίας.

«Ελπίζουμε ότι τα κεντρώα κόμματα στη Μπούντεσταγκ θα διασφαλίσουν ώστε το AfD να μην εκπροσωπείται στον επόμενο κυβερνητικό συνασπισμό», ανέφερε το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Κογκρέσο.

«Κάποιες από τις απόψεις που έχει εκφράσει στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας εμπεριέχουν ανησυχητικά ποσοστά μισαλλοδοξίας που δεν έχει παρουσιαστεί στη Γερμανία για πολλές δεκαετίες και που φυσικά ανησυχούν πολύ τους Γερμανούς και τους Ευρωπαίους Εβραίους», πρόσθεσε.

Η Γερμανία είναι αντιμέτωπη με τη «μεγαλύτερη πρόκληση» μετά το 1949, σημείωσε το Κεντρικό Συμβούλιο Εβραίων της Γερμανίας. «Δυστυχώς, οι φόβοι μας έγιναν πραγματικότητα», δήλωσε ο Γιόζεφ Σούστερ, πρόεδρος του Συμβουλίου. «Ένα κόμμα που ανέχεται στις τάξεις του ιδέες της άκρας δεξιάς και περιφρονεί τις μειονότητες στη χώρα μας εκπροσωπείται όχι μόνο σε σχεδόν όλα τα περιφερειακά κοινοβούλια, αλλά και στη Μπούντεστακ», κατήγγειλε.

Στο μεταξύ ο Ρόναλντ Λάουντερ, πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου με έδρα τη Νέα Υόρκη σημείωσε: «Είναι φρικτό που το AfD, ένα αισχρό κίνημα αρνητών που θυμάται το χειρότερο παρελθόν της Γερμανίας και θα έπρεπε να έχει τεθεί εκτός νόμου, έχει τώρα να προωθήσει την χυδαία του πλατφόρμα μέσω του κοινοβουλίου».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή