Υπ. Ναυτιλίας: Πώς εξελίσσονται οι εργασίες απορρύπανσης του Σαρωνικού

Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017 15:57
UPD:15:59
Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
A- A A+

Για την πορεία απορρύπανσης του Σαρωνικού ενημερώνει το υπουργείο Ναυτιλίας. Όπως αναφέρει: 

  • Στη Σαλαμίνα δεν υφίσταται επιφανειακή ρύπανση και στην ευρύτερη περιοχή όρμου Σεληνίων – Λιμνιώνα – Κυνόσουρας, συνεχίζονται οι εργασίες αντιρρύπανσης από προσωπικό ιδιωτικών εταιρειών, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε έλεγχος στις ανατολικές ακτές της νήσου Σαλαμίνας και δεν βρέθηκαν ίχνη ρύπανσης.
  • Στη θαλάσσια περιοχή Πειραϊκής δεν παρουσιάζεται θαλάσσια επιφανειακή ρύπανση, ενώ συνεχίζονται εργασίες αντιρρύπανσης από ξηράς.
  • Στη θαλάσσια περιοχή Παλαιού Φαλήρου η κατάσταση παρουσιάζεται σταθερά βελτιωμένη. Επιχειρεί συνεργείο 12 ατόμων και παραμένουν τα πλωτά φράγματα που έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή.
  • Στη θαλάσσια περιοχή Ελληνικού η κατάσταση παρουσιάζεται βελτιωμένη. Επιχειρούν συνεργείο συνολικά 33 ατόμων, καθώς και βυτιοφόρο όχημα, πλυστικό μηχάνημα και αντλία.
  • Στη θαλάσσια περιοχή Γλυφάδας (1η-2η-3η -4η μαρίνα) η κατάσταση παρουσιάζεται βελτιωμένη. Eπιχειρεί συνεργείο συνολικά 47 ατόμων της αναδόχου εταιρείας, εθελοντές και υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας.
  • Στην εγκατάσταση “Αστέρας Γλυφάδας” η κατάσταση παρουσιάζεται βελτιωμένη. Επιχειρεί συνεργείο 42 ατόμων, πραγματοποιούνται εργασίες από τρεις αντλίες και τρία βυτιοφόρα οχήματα, ενώ έξω από την εν λόγω εγκατάσταση επιχειρούν αντιρρυπαντικά Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. και της αναδόχου εταιρείας.
  • Στη θαλάσσια περιοχή Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης η κατάσταση παρουσιάζεται ικανοποιητική. Στο Μεγάλο και Μικρό Καβούρι συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού των ακτών από συνεργεία του οικείου Δήμου. Στην περιοχή της Βουλιαγμένης δεν παρατηρείται θαλάσσια ρύπανση.
  • Στη θαλάσσια περιοχή Λαγονησίου δεν παρουσιάζεται θαλάσσια ρύπανση.

Όλα τα αντιρρυπαντικά και τα περιπολικά σκάφη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. συνεχίζουν να πραγματοποιούν εργασίες αντιρρύπανσης.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα μέσα που επιχειρούν είναι έξι αντιρρυπαντικά σκάφη του Λ.Σ, ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ- ΕΛ.ΑΚΤ., έξι  ιδιωτικά αντιρρυπαντικά, συμπεριλαμβανομένου και του σκάφους «ΑΚΤΕΑ» της EMSA και λοιπά σκάφη της αναδόχου εταιρείας τα οποία εκτελούν εργασίες ανάπτυξης, ευθέτησης πλωτών φραγμάτων και περισυλλογής, ενώ εργάζονται εξειδικευμένα συνεργεία της αναδόχου εταιρείας με συνολικά 297 άτομα.

Στον πλωτό γερανό, στο σημείο του ναυαγίου, έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες προπαρασκευαστικές ενέργειες προκειμένου να συνεχιστεί η απάντληση του φορτίου του βυθισμένου «Αγία Ζώνη ΙΙ» από άλλο δεξαμενόπλοιο.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή