Ελληνικά νησιά, «τα καλύτερα στον κόσμο»

Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2017 16:38
UPD:19:15
ΕΟΤ

Στιγμιότυπο από τη Σαντορίνη

Ως τα «καλύτερα νησιά του κόσμου» για το 2017 αναδείχθηκαν τα ελληνικά νησιά, βάσει των προτιμήσεων των αναγνωστών του γνωστού αμερικανικού ταξιδιωτικού περιοδικού Condé Nast Traveller.

Οι αναγνώστες του καταξιωμένου ταξιδιωτικού περιοδικού -το οποίο κυκλοφορεί από το 1987 και είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά περιοδικά του κόσμου- επέλεξαν στο πλαίσιο των ετήσιων βραβείων του Condé Nast Traveller τα ελληνικά νησιά στο σύνολό τους ως τον κορυφαίο προορισμό παγκοσμίως για το 2017 στην κατηγορία «Best islands in the word / Favourite islands».

Στην πρώτη δεκάδα ακολουθούσαν κατά σειρά οι Βαλεαρίδες Νήσοι, η Σικελία, οι Μαλδίβες, το Κο Σαμούι, το Μπαλί, οι Σεϋχέλλες, η Μάλτα, η Σαρδηνία και Αγία Λουκία.

ΕΟΤ

Το νησί της Μυκόνου

Στον ίδιο διαγωνισμό το 2016 τα ελληνικά νησιά αναδείχθηκαν στη δεύτερη θέση, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, ο οποίος στέκεται στην αποτελεσματικότητα της στρατηγικής επικοινωνίας για την προβολή της χώρας στο εξωτερικό.

Παράλληλα, οι αναγνώστες του περιοδικού ανέδειξαν τη χώρα μας ως τη δεύτερη καλύτερη χώρα στον κόσμο για διακοπές στην κατηγορία «Best countries in the world / Favourite countries».

Την πρώτη θέση στη συγκεκριμένη κατάταξη κατέλαβε η Ιταλία ενώ τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Ισπανία, η Νότια Αφρική, η Αυστραλία, η Ταϊλάνδη, η Ινδία και Καναδάς. Πέρυσι, κατά τον ΕΟΤ, η Ελλάδα είχε λάβει την πρώτη θέση στη συγκεκριμένη κατάταξη.

ΕΟΤ

Ρόδος

Παράλληλα, όπως σημειώνει ΕΟΤ στην ανακοίνωσή του, η Ελλάδα ανακηρύχτηκε, επίσης, δεύτερος «Καλύτερος Προορισμός για Οικογενειακές Διακοπές» («Star Destination for Family Holidays») στα βραβεία των Βρετανών ταξιδιωτικών πρακτόρων και επαγγελματιών του τουρισμού Star Awards 2017, που διοργανώνει επί μία και πλέον 20ετία το travel trade περιοδικό «Travel Bulletin».

Πρώτη στη συγκεκριμένη κατηγορία αναδείχθηκε η Ισπανία και ακολουθούν οι χώρες/προορισμοί: Μαγιόρκα, Φλόριντα, Ντουμπάι, Κύπρος. Πέρυσι στον ίδιο διαγωνισμό, σύμφωνα με τον ΕΟΤ, η χώρα μας είχε λάβει την πρώτη θέση.

Δημοφιλή