Στ. Κούλογλου: Η Ν.Δ. πλέον είναι Νέα Αδωνιάδα ή Νέα Βοριάδα

Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017 17:56
UPD:17:58
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

«Φαίνεται πως, καθώς ο κ. Μητσοτάκης άγεται και φέρεται από τον Άδωνι και τον Βορίδη - η ΝΔ πλέον είναι Νέα Αδωνιάδα ή Νέα Βοριάδα. Τους έχει επηρεάσει τόσο πολύ το σύνδρομο στέρησης από την εξουσία που προσπαθούν να χτυπήσουν την κυβέρνηση με όλα τα μέσα» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου. 

A- A A+

«Τουλάχιστον ανιστόρητη» χαρακτήρισε την εξίσωση του κομμουνισμού με τον ναζισμό ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου. «Στην περίπτωση της Ελλάδας, είναι δυνατόν να ταυτίσουμε τους συνεργάτες των ναζί στον πόλεμο με τους κομμουνιστές που ήταν η ραχοκοκαλιά της αντίστασης;» διερωτήθηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον ρ/σ Κόκκινο 105,5 και έστρεψε τα βέλη του στη Νέα Δημοκρατία.

Ο ευρωβουλευτής σημείωσε πως στην βόρεια Ευρώπη και ιδίως στις χώρες της Βαλτικής, έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια ωραιοποίησης του ναζισμού μέσω της ταύτισης με τον κομμουνισμό. «Στις Βαλτικές, μάλιστα, το κάνουν πολύ ανοιχτά, με εκδηλώσεις υπέρ των ναζί. Στην Ελλάδα, βέβαια, λόγω και της αντιφασιστικής παράδοσης που υπάρχει και των δεινών που υπέστη η χώρα από τον ναζισμό, όπως και του μεταπολιτευτικού πολιτικού κλίματος, που είχε αποβάλλει τον αντικομουνισμό - είχαμε καταλάβει ότι ο αντικομουνισμός οδήγησε τελικά στη δικτατορία - δεν είχαμε τόσο ακραία φαινόμενα».

Η σημερινή στάση της ΝΔ προκαλεί εντύπωση καθώς «τα προηγούμενα χρόνια ήταν σε εντελώς διαφορετικό κλίμα έχοντας αποστασιοποιηθεί τόσο στο Ευρωκοινοβούλιο όσο και στο Συμβούλιο της Ευρώπης από αυτές τις προσπάθειες ταύτισης ναζισμού-κομμουνισμού» πρόσθεσε.

Ο κ. Κούλογλου πρόσθεσε ότι προκαλεί μεγαλύτερη ακόμη εντύπωση ότι στελέχη που, όπως είπε, διατηρούσαν μια δημοκρατικότερη στάση τα προηγούμενα χρόνια, όπως η κ. Γιαννάκου, συντάχθηκαν πίσω από αυτή την «εκστρατεία». «Φαίνεται πως, καθώς ο κ. Μητσοτάκης άγεται και φέρεται από τον Άδωνι και τον Βορίδη - η ΝΔ πλέον είναι Νέα Αδωνιάδα ή Νέα Βοριάδα. Τους έχει επηρεάσει τόσο πολύ το σύνδρομο στέρησης από την εξουσία που προσπαθούν να χτυπήσουν την κυβέρνηση με όλα τα μέσα. Αυτό που  εκπλήσσει είναι πως πριν μερικούς μήνες ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κάνει άνοιγμα στο ΚΚΕ. Κάλεσε τον Κουτσούμπα για να του δώσει τα αρχεία του πατέρα του, είπε ότι συνέβαλε σημαντικά στο να αποτραπεί ο εμφύλιος πόλεμος στην Κρήτη και τα λοιπά. Αυτά δεν ισχύουν και πολύ, αλλά σε κάθε περίπτωση έκανε μια προσπάθεια ανοίγματος προς το ΚΚΕ. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω τώρα είναι από που περιμένουν να αλιεύσουν ψήφους. Μάλλον από τη Χρυσή Αυγή, αν ξέρουν πια τι κάνουν - γιατί έχω αρχίσει να αμφιβάλω για αυτό».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή