Πέθανε η ηθοποιός και κριτικός θεάτρου Αριστούλα Ελληνούδη

Σε ηλικία 72 ετών
Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2017 22:05

Η Αριστούλα Ελληνούδη, ηθοποιός, κριτικός θεάτρου και δημοσιογράφος της εφημερίδας Ριζοσπάστης, πέθανε σήμερα, σε ηλικία 72 ετών, έπειτα από ολιγόμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Η κηδεία της θα είναι πολιτική και θα γίνει την Πέμπτη, 17 Αυγούστου, στη 1 μ.μ., στο νεκροταφείο Καισαριανής.

Η Αριστούλα Ελληνούδη γεννήθηκε το 1945, ήταν κόρη του Γιώργη Ελληνούδη, στελέχους του ΚΚΕ από τη δεκαετία του 1920, που κατά τη διάρκεια της κατοχής είχε την ευθύνη του Τυπογραφείου του ΕΑΜ.

Από τα 14 της χρόνια άρχισε επαφές με τη Λέσχη των Λαμπράκηδων. Μετά το Γυμνάσιο πέρασε στη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, με υποτροφία, και όταν την τελείωσε μπήκε στο θέατρο. Με τη μεταπολίτευση ήρθε σε επαφή με το ΚΚΕ και έγινε μέλος του, το 1974.

Ανέλαβε έντονη δράση για το στήσιμο των πρώτων Οργανώσεων επιστημόνων-καλλιτεχνών και από το 1975 άρχισε τη συνεργασία της με την εφημερίδα «Ριζοσπάστης» στο δυναμικό της οποίας εντάσσεται κανονικά το 1976.

Η Αριστούλα Ελληνούδη ανέπτυξε πλούσια καλλιτεχνική δραστηριότητα ως ηθοποιός και ως κριτικός θεάτρου. Παντρεύτηκε τον ηθοποιό Τίμο Περλέγκα, με τον οποίο απέκτησε έναν γιο, τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Γιάννο Περλέγκα. 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Βρείτε τι παίζει κοντά σας

Βρείτε στο χάρτη τα πλησιέστερα σημεία (σινεμά, θέατρα, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα) που σας ενδιαφέρουν.

Δημοφιλή