Ένοπλοι απήγαγαν δύο Καθολικούς ιερείς στο ανατολικό Κονγκό

Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017 06:46
UPD:07:09
REUTERS/KENNY KATOMBE

Ένοπλοι απήγαγαν δύο Καθολικούς ιερείς στο ανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, όπως ανέφεραν χθες εκπρόσωποι της συνόδου των επισκόπων της χώρας.

Οι δύο ιερωμένοι - ο Τσαρλς Κιπάσα και ο Ζαν-Πιέρ Ακιλιμάλι - απήχθησαν από την Μπουνιούκα, μεταξύ των πόλεων Μπουτέμπο και Μπένι, από μια ομάδα περίπου 10 ένοπλων λίγο πριν τις 10:00 μ.μ. την Κυριακή (23:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας).

«Οι ιερείς είναι άνθρωποι του Θεού οι οποίοι αφιερώνουν τη ζωή τους στο καλό του λαού χωρίς πολιτική σκοπιμότητα. Όταν τους βλάπτει κανείς, βλάπτει την κοινότητα που υπηρετούν» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Εθνική Επισκοπική Σύνοδος του Κονγκό (CENCO).

Η σύνοδος κάλεσε τις δυνάμεις ασφαλείας να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν ώστε να ελευθερωθούν οι δύο ιερείς. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, άλλοι τρεις ιερείς που έχουν απαχθεί από την περιοχή τον Οκτώβριο του 2012 δεν έχουν ελευθερωθεί ακόμα.

Οι ανατολικές συνοριακές περιοχές της χώρας, όπου βρίσκονται τα πολυτιμότερα κοιτάσματα μεταλλευμάτων, αποτελεί πυριτιδαποθήκη εθνοτικών εντάσεων και σκηνικό επανειλημμένων συγκρούσεων για πάνω από δύο δεκαετίες.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή