Στην Καμπούλ o επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ

Κυριακή, 16 Απριλίου 2017 15:48
UPD:15:51
REUTERS/KEVIN LAMARQUE

«Στην Καμπούλ, για πολύ σημαντικές συνομιλίες που αφορούν την αμοιβαία συνεργασία» έγραψε ο ίδιος ο στρατηγός στο Twitter κατά την άφιξή του στην αφγανική πρωτεύουσα.

A- A A+

Στην Καμπούλ έφτασε σήμερα o επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας (NSC) των ΗΠΑ, στρατηγός Χ.Ρ. Μακμάστερ, τέσσερις ημέρες μετά τη ρίψη της «μητέρας όλων των βομβών» εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στο ανατολικό Αφγανιστάν.

«Στην Καμπούλ, για πολύ σημαντικές συνομιλίες που αφορούν την αμοιβαία συνεργασία» έγραψε ο ίδιος ο στρατηγός στο Twitter κατά την άφιξή του στην αφγανική πρωτεύουσα. «Καλωσορίζουμε τον στρατηγό Μακμάστερ και ευχαριστούμε για τη συνεχιζόμενη υποστήριξή σας» απάντησε στο ίδιο μέσο η προεδρία του Αφγανιστάν.

Για λόγους ασφαλείας δεν έχει διευκρινιστεί ποιο θα είναι το πρόγραμμα του Μακμάστερ στην Καμπούλ και πόσο θα διαρκέσει η επίσκεψή του.

Την Πέμπτη οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις χρησιμοποίησαν την ισχυρότερη συμβατική βόμβα που διαθέτουν στο οπλοστάσιό τους, την GBU-43/B, που αποκαλείται και «μητέρα όλων των βομβών», για να καταστρέψουν σήραγγες και σπήλαια των τζιχαντιστών του Ι.Κ. στην επαρχία Νανγκαρχάρ. Σύμφωνα με τον απολογισμό των αφγανικών υπηρεσιών, περισσότερα από 90 μέλη του Ι.Κ. σκοτώθηκαν από την έκρηξη της βόμβας.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή