Θύμα ξυλοδαρμού καθηγητής του Παντείου στο προαύλιο του πανεπιστημίου

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017 15:50
UPD:18:53
INTIME NEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Επίθεση από άτομα που ζωγράφιζαν τον τοίχο στο Πάντειο Πανεπιστήμιο δέχθηκε ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος στο προαύλιο του πανεπιστημίου. 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο κ. Συρίγος έκανε παρατήρηση στους νεαρούς, οι οποίοι, αφού του έριξαν πάνω του σπρέι, τον χτύπησαν στο κεφάλι. 

Ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο της Βούλας. Στο νοσοκομείο έχει μεταβεί κλιμάκιο αστυνομικών.

Ν.Δ.: Ο Ν. Τόσκας να αναλάβει τις ευθύνες του

«Καταδικάζουμε, με τον πιο έντονο τρόπο, την επίθεση που δέχθηκε ο καθηγητής κ. Άγγελος Συρίγος στο προαύλιο του Παντείου Πανεπιστημίου από περιθωριακά στοιχεία» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, βάζοντας για άλλη μία φορά στο στόχαστρό της τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.

Όπως αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρόκειται για ένα ακόμη κρούσμα βίας, που κάνει τους πολίτες να μην αισθάνονται ασφαλείς. 

Καλεί την Αστυνομία να ενεργήσει άμεσα για τον εντοπισμό και τη δίωξη των δραστών και «προπάντων, τον κατ’ ευφημισμό Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Τόσκα να αναλάβει τις ευθύνες του». 

Καταδικάζει την επίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ

Λίγη ώρα αργότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκε ο κ. Συρίγος στο Πάντειο. 

Όπως αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, ενέργειες τέτοιου είδους δεν έχουν καμία θέση ούτε στα πανεπιστήμια, ούτε πουθενά αλλού.

Κατηγορηματική καταδίκη και από το υπ. Παιδείας

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζει το υπουργείο Παιδείας την επίθεση εναντίον του καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου Άγγελου Συρίγου.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, οι πράξεις βίας δεν έχουν καμία θέση όχι μόνο στα Πανεπιστήμια αλλά και σε κανένα άλλο χώρο.

«Ο διάλογος δίνει διεξόδους και οδηγεί όλους μας ένα βήμα μπροστά» προσθέτει.

Απόλυτα καταδικάζει την επίθεση ο Γ. Μουζάλας

Απόλυτα καταδίκασε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας την επίθεση που δέχθηκε ο καθηγητής Διεθνών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Άγγελος Συρίγος από αγνώστους.

Του ευχήθηκε επίσης ταχεία ανάρρωση. 

Δημοφιλή