Στις Βρυξέλλες για το προσφυγικό ο Γ. Μουζάλας

Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2016 22:25
UPD:23:00
Eurokinissi/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής μετείχε στη συνέχεια σε δυο συνδιασκέψεις που οργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για δύο σημαντικά ζητήματα που αφορούν πτυχές της διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης.

A- A A+

Η εφαρμογή της συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας για το προσφυγικό βρέθηκε στο επίκεντρο επαφών του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα με Ευρωπαίους αξιωματούχους στις Βρυξέλλες.

Όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο κ. Μουζάλας στις συναντήσεις του εξήγησε τη δύσκολη κατάσταση στα νησιά και επέμεινε στην επανεξέταση της ελληνικής πρότασης για δυνατότητα μεταφοράς αιτούντων άσυλο, σε προκαθορισμένα κλειστά κέντρα της ενδοχώρας, χωρίς να εκπίπτουν της συμφωνίας.

Εξάλλου, συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς τον οποίο ενημέρωσε για την κατάσταση στην Ελλάδα και του εξέθεσε τις θέσεις και τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την καλύτερη διαχείριση της ευρω-τουρκικής συμφωνίας.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής μετείχε στη συνέχεια σε δυο συνδιασκέψεις που οργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για δύο σημαντικά ζητήματα που αφορούν πτυχές της διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης. Η πρώτη αφορούσε τα παιδιά-πρόσφυγες, ενώ η δεύτερη ήταν η ετήσια συνδιάσκεψη της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ECHO) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Επίσης ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τον Οργανισμό Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε. Το μνημόνιο αφορά στην παροχή τεχνογνωσίας ως προς την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων σε κρατικούς και διεθνείς φορείς που στηρίζουν την Ελλάδα στις διαδικασίες υποδοχής, ασύλου και διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή