Το χρέος στη συνάντηση Τσίπρα - Σουλτς

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016 18:14
UPD:18:40
EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης συνδέεται με τη συμφωνία του περασμένου Μαΐου για το χρέος και ως εκ τούτου επιθυμεί έως το τέλος του χρόνου να υπάρξει λύση που θα το καθιστά βιώσιμο.

A- A A+

Το ζήτημα του χρέους βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, λίγο πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τονίστηκε η ανάγκη τήρησης των συμφωνιών για τη βιωσιμότητά του.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η κυβέρνηση προτίθεται να ολοκληρώσει τη δεύτερη αξιολόγηση σύντομα και εντός των χρονοδιαγραμμάτων. Ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης συνδέεται με τη συμφωνία του περασμένου Μαΐου για το χρέος και ως εκ τούτου επιθυμεί έως το τέλος του χρόνου να υπάρξει λύση που θα το καθιστά βιώσιμο.

Ακόμη είπαν ότι ο κ. Σουλτς έτεινε «ευήκοον ους» για τη θέση της ελληνικής πλευράς για το χρέος, υπενθυμίζοντας ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ειδικότερα οι Επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων και Απασχόλησης έχουν συμβάλει στην προώθηση της συζήτησης για το χρέος και θα συνεχίσουν να το κάνουν.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή