Γ. Μουζάλας: Η Ε.Ε. δεν ανταποκρίνεται συλλογικά στο προσφυγικό

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016 00:25
UPD:00:31
INTIME NEWS/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Αναφερόμενος τέλος στην επικείμενη αναθεώρηση του Κανονισμού του Δουβλίνου, ο κ. Μουζάλας είπε πως πρόκειται για «ευρωπαϊκό κίνδυνο» και πως αν δεν αλλάξει ουσιαστικά θα καταπέσει (φωτ. αρχείου).

Σε δημιουργία κινήματος ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάλεσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, κατά τις τοποθετήσεις του την Τρίτη, στις συνεδριάσεις τριών πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε, πως η Ε.Ε. δεν ανταποκρίνεται συλλογικά στο προσφυγικό ζήτημα και η συμπαράσταση προς την Ελλάδα εκφράζεται τις περισσότερες φορές μέσω των διμερών σχέσεων με ευρωπαϊκές χώρες.

Παράλληλα ο κ. Μουζάλας, εξήγησε τις ελληνικές θέσεις για το ευρωπαϊκό ζήτημα των προσφύγων και μεταναστών, ενώ πρόβαλε τα αιτήματα της ελληνικής κυβέρνησης.

Εξήγησε επίσης, πώς έχει εξελιχθεί η κατάσταση μετά από το κλείσιμο των βορείων συνόρων στις αρχές Μαρτίου και πρόσθεσε ότι η συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας, παρά τις όποιες αδυναμίες, παραμένει ο μόνος νόμιμος δρόμος μετανάστευσης προς την Ευρώπη.

Επεσήμανε επιπλέον πως η συγκεκριμένη συμφωνία, δεν προβλέπει μόνο επιστροφές αλλά και μετεγκαταστάσεις και επανεγκαταστάσεις, που όμως δεν γίνονται γι' αυτό και κάλεσε τους ευρωβουλευτές αντί να ασκούν μη δημιουργική κριτική, να καλέσουν τις κυβερνήσεις τους να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Αναφερόμενος τέλος στην επικείμενη αναθεώρηση του Κανονισμού του Δουβλίνου, ο κ. Μουζάλας είπε πως πρόκειται για «ευρωπαϊκό κίνδυνο» και πως αν δεν αλλάξει ουσιαστικά θα καταπέσει.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης συμμετείχε στην ανοιχτή συνεδρίαση του Προεδρείου της GUE (Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά), στη Διευρυμένη Ομάδα Εργασίας LIBE Ευρωβουλευτών S&D (Ευρωπαϊκή ομάδα Σοσιαλιστών Δημοκρατών), στη Διευρυμένη Ομάδα Εργασίας LIBE Ευρωβουλευτών PPE (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα).

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή