Ακυρώνονται 900 πτήσεις της Lufthansa την Μ. Τετάρτη λόγω απεργίας

Τρίτη, 26 Απριλίου 2016 18:51
UPD:18:54
EPA/PETER KNEFFEL

Η απεργία αφορά μηχανικούς, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, προσωπικό εδάφους και διοικητικούς υπαλλήλους, ωστόσο το μεγαλύτερο πρόβλημα αναμένεται να δημιουργηθεί από την συμμετοχή στην απεργία των πυροσβεστών των αεροδρομίων (φωτ. αρχείου).

Περίπου 900 πτήσεις της Lufthansa θα ακυρωθούν την Μεγάλη Τετάρτη, λόγω της απεργίας την οποία κήρυξε το συνδικάτο Verdi για το προσωπικό στα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης, του Μονάχου, του Ντίσελντορφ, την Κολονίας-Βόνης, του Ντόρτμουντ και του Αννόβερου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρίας, θα ακυρωθούν 895 πτήσεις, οι οποίες αντιστοιχούν στο 60% του κανονικού προγράμματος, ενώ αναμένεται να επηρεαστούν 87.000 επιβάτες.

Το συνδικάτο Verdi, το οποίο αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους συνδικαλιστικούς φορείς της Γερμανίας, από την πλευρά του, ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα δικαιούνται αύξηση αποδοχών ύψους 6%.

Η απεργία αφορά μηχανικούς, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, προσωπικό εδάφους και διοικητικούς υπαλλήλους, ωστόσο το μεγαλύτερο πρόβλημα αναμένεται να δημιουργηθεί από την συμμετοχή στην απεργία των πυροσβεστών των αεροδρομίων.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή