Άγρια επίθεση στον Γ. Κουμουτσάκο

Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2015 17:42
UPD:19:38
NAFTEMPORIKI.GR

Δείτε βίντεο με τα επεισόδια.

Μπροστά στα μάτια των αστυνομικών άγνωστοι εκμεταλλευόμενοι τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Ποντίων έξω από τη Βουλή χτύπησαν τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Κουμουτσάκο. Σύμφωνα με τον βουλευτή υπεύθυνη για την επίθεση είναι η Χρυσή Αυγή, ενώ χαρακτήρισε τον υπουργό Παιδειας «ηθικό αυτουργό».

Στη θέα του κ. Κουμουτσάκου άγνωστοι που βρίσκονταν στο συγκεντρωμένο πλήθος άρχιζαν να φωνάζουν συνθήματα όπως «αλήτες, προδότες, πολιτικοί» και ομάδα κινήθηκε κατά του βουλευτή.

Από το βήμα της Βουλής ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε απευθυνόμενος προς τον υπουργό Παιδείας, «έπρεπε να γνωρίζετε ότι η ιστορία και μάλιστα οι πιο ιστορικές και δραματικές στιγμές για ένα έθνος δεν παραγράφεται και δεν παραχαράσσεται. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι μεταξύ αυτών θα ήταν και ο υπουργός Παιδείας».

«Επειδή είμαι μεταξύ αυτών που υπέστησαν την βιαιοπραγία ακραίων απαράδεκτων τραμπούκων, είμαι πεπεισμένος ότι την δικαιολογία το έδαφος και την τροφή για να αναπτυχθούν αυτά την δίνουν δηλώσεις που κάνετε. Επειδή έχω δει και πρόσωπα ξέρω ποιοι είναι», είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

Πρόσθεσε δε πως «αυτοί που το έκαναν, οι πνευματικοί πατέρες, είναι οι φορείς του ρατσισμού».

Απευθυνόμενος, αργότερα, στη Χρυσή Αυγή τόνισε ότι «τόσο η φρασεολογία, όσο και οι πρακτικές όσο και το ότι στην ομάδα που ξεκίνησε τις βιαιοπραγίες ήταν μεταξύ τους ένα λεπτό πριν ο βουλευτής Αντώνης Γρέγος τον οποίο είδα μου έδωσαν την δυνατότητα να πω αυτό που είδα. Δεν συνηθίζω να ψεύδομαι και δεν θα το κάνω ποτέ. Ηθικός αυτουργός των βιαιοπραγιών είναι ο υπουργός Παιδείας».

Τη συγκέντρωση πραγματοποίσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος για «τις πρόσφατες υβριστικές δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, αλλά και την γενικότερη στάση της κυβέρνησης σε θέματα που αφορούν τον Ποντιακό Ελληνισμό».

NAFTEMPORIKI.GR/ΜΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ

Κατά την Ομοσπονδία, «η παραμονή του αρνητή του χειρότερου Εγκλήματος κατά της Ανθρωπότητας, στο υπουργείο Παιδείας προσβάλλει την ιστορική αλήθεια».

Δημοφιλή