Αφγανιστάν: Τρεις νεκροί και 30 αγνοούμενοι από βομβαρδισμό νοσοκομείου των ΓΧΣ

Σάββατο, 03 Οκτωβρίου 2015 07:21
UPD:10:21
twitter/Doctors w/o Borders

Μια εκπρόσωπός των Γιατρών Χωρίς Σύνορα  σημείωσε ότι το νοσοκομείο της οργάνωσης καταστράφηκε εν μέρει από τον βομβαρδισμό.

A- A A+

Τρία μέλη του ιατρικού προσωπικού των Γιατρών Χωρίς Σύνορα σκοτώθηκαν και 30 αγνοούνται από βομβαρδισμό που σημειώθηκε στη διάρκεια της νύχτας στην πόλη Κουντούζ στο Αφγανιστάν, από τον οποίο επλήγη νοσοκομείο της οργάνωσης.

«Έχουμε συγκλονιστεί από την επίθεση, τον θάνατο μελών του προσωπικού μας (...) και τον βαρύ απολογισμό (των θυμάτων) σε ένα κέντρο περίθαλψης στην Κουντούζ» αναφέρει η οργάνωση σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με τους ΓΧΣ το νοσοκομείο υπέστη Το κέντρο περίθαλψης των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Κουντούζ «πολύ σοβαρές ζημιές» από τον βομβαρδισμό.

Εκπρόσωπος των δυνάμεων του ΝΑΤΟ δήλωσε στο μεταξύ ότι το νοσοκομείο μπορεί να επλήγη από αμερικανική αεροπορική επιδρομή.

Οι αμερικανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μια αεροπορική επιδρομή στην πόλη αυτή στις 02:15 τοπική ώρα σήμερα, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος των υπό το ΝΑΤΟ συμμαχικών δυνάμεων στη χώρα, συνταγματάρχης Μπράιν Τράιμπους, σε ανακοίνωσή του. «Η αεροπορική επιδρομή μπορεί να είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση παράπλευρων απωλειών σε κοντινές ιατρικές εγκαταστάσεις», σημείωσε ο ίδιος στην ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι «διερευνάται το περιστατικό».

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή