Skip to main content

Άντεξε με 10 παίκτες ο Πανιώνιος

Ο Πανιώνιος άντεξε με 10 παίκτες σχεδόν για ένα ημίχρονο και αναδείχθηκε ισόπαλος, 1-1, με τον Άρη στη Νέα Σμύρνη, στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η «αυλαία» της 9ης αγωνιστικής της Super League.

Οι γηπεδούχοι, αν κι έπαιζαν με 10 παίκτες σχεδόν σε ολόκληρο το β΄ μέρος, κατάφεραν να αποσπάσουν ένα θετικό αποτέλεσμα. Μάλιστα, η ομάδα του Παπαβασιλείου έκανε και δύο αναγκαστικές αλλαγές, ωστόσο κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ και να αντέξει ως το 85ο λεπτό. Με την τύχη τους τα έχουν οι Θεσσαλονικείς, που έχασαν πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Ζερεμί Μαλέρμπ και… τα δοκάρια του! 

Οι «κυανέρυθροι» άνοιξαν το σκορ στο 37′, αλλά το γκολ του Μπατσανά Αραμπούλι ακυρώθηκε, καθώς ο σκόρερ υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Αμέσως μετά υποχρεώθηκαν σε αναγκαστική αλλαγή, με τον Νόβιτσα Μαξίμοβιτς να τραυματίζεται σοβαρά στον αστράγαλο και να εγκαταλείπει με ασθενοφόρο το γήπεδο! 

Ο αντικαταστάτης του Μαξίμοβιτς, Νεμάνια Μιλόγεβιτς, αντίκρισε δυο κίτρινες κάρτες σε διάστημα τριών λεπτών (46′ για σκληρό μαρκάρισμα στον Χαβιέ Ματίγια και 48′ για “θέατρο”, ζητώντας πέναλτι) και αποβλήθηκε!

Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να πιέζουν, με τον Μαλέρμπ να αποκρούει το σουτ του Ντιγκινί στο 55′ ενώ στο 63′ ο Μπρούνο Γκάμα ζήτησε πέναλτι, αλλά ο Ευάγγελος Μανούχος -με τη συνδρομή του VAR- έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι.

Τρία λεπτά μετά και κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Πανιώνιος άνοιξε το σκορ. Ο  Πέδρο Άρτσε σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Κόρχουτ και κατέληξε στα δίχτυα του Φαμπιάν Έμαν για το 1-0!

Αναγκαστική αλλαγή έγινε λίγο αργότερα και ο σκόρερ Άρτσε… Ο Ένινγκ τα έπαιξε όλα για όλα και εν τέλει είδε την ομάδα του να ισοφαρίζει με πανέμορφη ενέργεια και δεξί σουτ του Λίντσεϊ Ρόουζ στο 85′!

Τρία λεπτά αργότερα, η κεφαλιά του Φραν Βέλεθ σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Μαλέρμπ, με τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου να διώχνει στη συνέχεια στο σουτ του Ντάνιελ Λάρσον. Οι “κίτρινοι” πρόλαβαν να καταγράψουν και δεύτερο δοκάρι, στο 94ο λεπτό, σε κεφαλιά του Μάρτιν Τόνσο, με το 1-1 να μένει μέχρι τέλους.