Skip to main content

Παγκόσμιο Κύπελλο: Στις 31/08 η κλήρωση των προκριματικών της Ευρώπης

Στις 31 Αυγούστου είναι προγραμματισμένη η κλήρωση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, όπως ανακοίνωσε η FIBA.

Οι οκτώ ομάδες που αναδείχθηκαν από τα προ-προκριματικά της διοργάνωσης (Λευκορωσία, Ισλανδία, Λετονία, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία, Πορτογαλία, Σλοβακία και Σουηδία) συμπλήρωσαν το παζλ των 32 από την Ευρώπη, οι οποίες θα μπουν στην κληρωτίδα την τελευταία ημέρα του τρέχοντος μήνα.

Συνολικά οι 32 ομάδες που θα συμμετέχουν στη διαδικασία είναι οι: Βέλγιο, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γεωργία, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Ελλάδα, Λετονία, Ουγγαρία, Ισραήλ, Ιταλία, Λιθουανία, Πολωνία, Ολλανδία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβενία, Ισπανία, Τουρκία, Ουκρανία, Λευκορωσία, Ισλανδία, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Σουηδία.

Το πρώτο του τζάμπολ του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι προγραμματισμένο για τις 25 Αυγούστου 2023, ενώ θα ολοκληρωθεί στις 10 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους.

Να υπενθυμιστεί ότι για πρώτη φορά η διοργάνωση θα διεξαχθεί σε τρεις χώρες και πιο συγκεκριμένα στις Ινδονησία, Ιαπωνία και Φιλιππίνες, όπου και θα γίνει η τελική φάση.

Συνολικά θα λάβουν μέρος 32 ομάδες στην τελική φάση, όπως συνέβη και στο Παγκόσμιο της Κίνας.