Skip to main content

Μουντιάλ 2018: Έσοδα 12.5 εκ. από τη διοργάνωση στην οικονομία της Ρωσίας

Έσοδα ύψους 12.5 εκ. ευρώ έφερε το Μουντιάλ της Ρωσίας στην οικονομία της χώρας, όπως ανακοίνωσαν σήμερα (16/10) οι διοργανωτές της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης του πλανήτη. 

Μπορεί το θέαμα να μην κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα, εντούτοις οι αριθμοί επιβεβαιώνουν τον «ισχυρό άνδρα» της παγκόσμιας συνομοσπονδίας, Τζάνι Ινφαντίνο (χαρακτήρισε το τουρνουά ως το κορυφαίο όλων των εποχών), σε ό,τι αφορά το οικονομικό επίπεδο.

Με βάση, λοιπόν, τη σχετική έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την οργανωτική επιτροπή, η διοργάνωση του περασμένου καλοκαιριού απέφερε έσοδα ύψους 12.5 δις ευρώ στη ρωσική οικονομία, ποσό που ισοδυναμεί με το 1.1% του ΑΕΠ της μεγαλύτερης χώρας του πλανήτη!

Όλα αυτά σε βάθος πενταετίας, δεδομένου ότι οι σχετικοί υπολογισμοί, αφορούν στο χρονικό διάστημα από το 2013 μέχρι το 2018. Την περίοδο αυτή, με αφορμή πάντα το παγκόσμιο κύπελλο, δημιουργήθηκαν 315.000 νέες θέσεις εργασίας σε ετήσια βάση!

Στην έκθεση που παρουσιάστηκε στην Ντόχα του Κατάρ από τον πρόεδρο της επιτροπής, Αλεξέι Σορόκιν, εκτιμήθηκε πως οι θετικές συνέπειες για την ρωσική οικονομία, θα συνεχισθούν και την επόμενη πενταετία.