Skip to main content

Super League: Πρώτη νίκη για Λεβαδειακό, 1-0 τον Ηρακλή

Τους πρώτους βαθμούς του στο φετινό πρωτάθλημα κατάκτησε ο Λεβαδειακός και μάλιστα εκτός έδρας, καθώς με γκολ του Μάντζιου στο 51ο λεπτό νίκησε στη Θεσσαλονίκη τον Ηρακλή με 1-0, στη συνάντηση με την οποία έπεσε η αυλαία της 3ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λίγκα.

Παράλληλα, για τους γηπεδούχους ήταν η δεύτερη κατά σειρά ήττα στην έδρα τους και μάλιστα με το ίδιο σκορ, αφού είχε προηγηθεί το πέρασμα του Πανιωνίου, με αποτέλεσμα η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου να παραμένει στη νίκη της πρεμιέρας επί της Καλλονής, στη Λέσβο.

Ο Ηρακλής ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο αλλά δεν έκανε την πολύ μεγάλη φάση. Ένα σουτ του Πασά έξω από την περιοχή στο 16΄ το οποίο απέκρουσε ωραία ο Τσιντώτας κι άλλο ένα του Καρλίτος στο 31΄ που έφυγε ελάχιστα άουτ ήταν όλες κι όλες οι ευκαιρίες των γηπεδούχων στο πρώτο μισό.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 48΄, με τον Μάντζιο να σουτάρει από πλάγια δεξιά θέση και τον Χουάντερσον να αιφνιδιάζεται για λίγο αλλά να αποκρούει, όμως τρία λεπτά αργότερα ο έμπειρος φορ εκμεταλλεύτηκε την κάθετη του Γιακουμάκη και από πλάγια αριστερά αυτή τη φορά νίκησε τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα για το 0-1.

Στο 67΄ ο Ηρακλής έφτασε κοντά στην ισοφάριση με το συρτό σουτ του Κυριακίδη, με την μπάλα να βρίσκει και το αριστερό δοκάρι πριν καταλήξει άουτ, ενώ στο 73΄ ο Βέλλιος, η είσοδος του οποίου έδωσε πνοή στην επίθεση της ομάδας του, σούταρε με τη μία αστοχώντας για λίγο.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, που πίεσε αρκετά στα τελευταία λεπτά του αγώνα παίζοντας με τον Βέλλιο δίπλα στον Περόνε, έχασε την τελευταία ευκαιρία της στο 86΄, όταν ο Πασάς με σέντρα-σουτ έδωσε περίεργη τροχιά στην μπάλα αναγκάζοντας τον Τσιντώτα σε δύσκολη όσο και σωτήρια επέμβαση.