Skip to main content

Άλμα ο Παναιτωλικός με τη νίκη (1-0) επί της Καλλονής

Νέο άλμα στην κατάταξη πραγματοποίησε ο Παναιτωλικός, που νίκησε την Καλλονή με 1-0 στο Αγρίνιο στην εναρκτήρια αναμέτρηση της 20ής αγωνιστικής, έφτασε στους 26 βαθμούς και μπορεί να αισθάνεται πια άνετος, σε αντίθεση με το συγκρότημα της Λέσβου που παρέμεινε ουραγός με μόλις 10 πόντους.

Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε πολύ δυνατά και ευτύχησε να σκοράρει νωρίς και συγκεκριμένα στο 17ο λεπτό, όταν σε υποδειγματικά εκδηλωμένη αντεπίθεση ο Ουάρντα πλαγιοκόπησε από αριστερά την άμυνα των φιλοξενούμενων και «έκοψε» την μπάλα στον επερχόμενο Κάπελ, ο οποίος σκόραρε εύκολα.

Η Καλλονή πάντως αντέδρασε και στο 30΄ ο Κυριακίδης, σε δύο χρόνους, απέκρουσε το σουτ του Ελλακόπουλου, για να απαντήσουν στις ευκαιρίες οι γηπεδούχοι με τους Μαρκόφσκι στο 34΄ και το 36΄ και τον δραστήριο Ουάρντα στο 40΄, ενώ στο 43΄ ο Κάρλσον έχασε σημαντική ευκαιρία από κοντά.

Στο 50΄ ο Δαύκος εξουδετέρωσε το πλασέ του Μαρκόφσκι, στο 65΄ ο Κυριακίδης απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ το πλασέ του Μανούσο και στο 80΄ ο Μύγας με ατομική προσπάθεια από δεξιά βρήκε τον Αλεξίεβιτς, που έπιασε εν κινήσει το βολέ στέλνοντας την μπάλα πάνω το δοκάρι της Καλλονής.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων οι νησιώτες έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, αλλά ο Κυριακίδης απομάκρυνε δύσκολα την μπάλα στο σουτ του Μανούσου, στην τελευταία μεγάλη στιγμή του αγώνα, που ήταν ο τελευταίος του Βιγιαφάνες στον Παναιτωλικό, καθώς θα συνεχίσει στον Παναθηναϊκό.