Skip to main content

Europa League: Αποστολή πρόκρισης για τις ελληνικές ομάδες

Απόψε ξεκινά η προσπάθεια των τριών ελληνικών ομάδων που μετέχουν στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ για να προκριθούν στους ομίλους της διοργάνωσης.

Οι δύο από τους τρεις συλλόγους της χώρας έχουν αποστολές εκτός έδρας και συγκεκριμένα ο ΠΑΟΚ στην Τιφλίδα απέναντι στη Ντιναμό και ο Ολυμπιακός στην Πορτογαλία με την Αρούκα, ενώ ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί την Μπρόντμπι.

Στο πρώτο παιχνίδι της βραδιάς (19:00), ο «Δικέφαλος» θα προσπαθήσει να αποσπάσει τη νίκη απέναντι στους Γεωργιανούς προκειμένου να αποκτήσει το προβάδισμα για τη ρεβάνς της Τούμπας.

Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς βρίσκεται σε καλή κατάσταση, όπως απέδειξε στους αγώνες με τον Άγιαξ και είναι μέσα στις δυνατότητές της να φτάσει στο «διπλό»

Στις 21:00 θα ξεκινήσει στο «Απόστολος Νικολαΐδης» η αναμέτρηση των «πράσινων» με την Μπρόντμπι. Είναι η δεύτερη στη σειρά σκανδιναβική ομάδα που αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός στη διοργάνωση, μετά την ΑΙΚ Στοκχόλμης.

Ο σύλλογος της Δανίας ήρθε στην Ελλάδα σε πολύ καλή φόρμα, προέρχεται από μεγάλη πρόκριση απέναντι στην ισχυρή Χέρτα Βερολίνου και έχει τον Φιλανδό επιθετικό Πούκι σε εξαιρετική κατάσταση, καθώς σκοράρει συνεχώς.

Στόχος της ομάδας του Αντρέα Στραματσόνι η νίκη με «μηδέν» παθητικό στην άμυνα, αλλά το «τριφύλλι» θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, αφού ο αντίπαλος είναι ποιοτικός.

Τελευταίο θα ξεκινήσει το παιχνίδι του Ολυμπιακού στην Πορτογαλία (22:00), απέναντι στην άσημη μεν αλλά πέμπτη στο περυσινό πρωτάθλημα Πορτογαλίας, Αρούκα.

Ένας αγώνας-παγίδα για τους «ερυθρόλευκους», που όπως έδειξαν στους αγώνες με τη Χάποελ Μπερ Σεβά δεν βρίσκονται σε ιδανική αγωνιστική κατάσταση και γι΄ αυτό θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ενώ ο Πάουλο Μπέντο κάνει ντεμπούτο στον πάγκο του πρωταθλητή και μάλιστα μέσα στην πατρίδα του.

Ο Πορτογάλος προπονητής δεν έχει προλάβει να δουλέψει ακόμη πάνω στη φιλοσοφία του, εξήγησε όμως επαρκώς στους παίκτες του το διακύβευμα, αφού δεύτερος αποκλεισμός από τις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA θα αποτελέσει μεγάλο οικονομικό αλλά και αγωνιστικό πλήγμα.