Skip to main content

Παγκόσμιο Υγρού Στίβου: Μεγάλες οι προσδοκίες από την εθνική πόλο μετά το χάλκινο

Μία ακόμη τεράστια διάκριση χάρισε στην Ελλάδα η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου του Καζάν, που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής.

Για τους διεθνείς η τρίτη θέση στη διοργάνωση, με την οποία εξασφαλίστηκε και η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο ήταν μόνο η αρχή.

Όπως παραδέχθηκαν άπαντες λίγο μετά την επιστροφή της αποστολής στην Αθήνα, το αποτέλεσμα στο «μικρό τελικό» με την Ιταλία (11-9 στα πέναλτι, κανονικός αγώνας 7-7) και οι εμφανίσεις στη διάρκεια του τουρνουά (η εθνική δεν ηττήθηκε σε κανονικό αγώνα), δεν ήταν παρά μόνο η αρχή καθώς οι δυνατότητες της ομάδας είναι μεγαλύτερες.

Παρά την ταλαιπωρία από το νυχτερινό ταξίδι και την πολύωρη αναμονή στην Κωνσταντινούπολη, τα χαμόγελα περίσσευαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», κατά την επιστροφή της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των ανδρών από το Καζάν.

Τα λόγια του προπονητή της «γαλανόλευκης», Θοδωρή Βλάχου ήταν χαρακτηριστικά:

«Είναι μια μεγάλη στιγμή για όλους μας. Νομίζω ότι τα αποτελέσματα που φέραμε και η συνολική μας πορεία στο Καζάν ανεβάζουν τον πήχη ψηλά για καλύτερη συνέχεια. Εμείς υπερνικήσαμε όλες τις δυσκολίες που συναντήσαμε καθημερινά και καταφέραμε κάτι πολύ μεγάλο. Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε έτσι. Οι αθλητές, οι προπονητές δεν πρέπει να σταθούμε σε αυτή την επιτυχία και να μείνουμε εκεί. Πιστεύω ότι δεν έχουμε χορτάσει.» Από την πλευρά του ο αρχηγός της εθνικής, Χρήστος Αφρουδάκης, επισήμανε: «Ένα μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα δεν είναι σύνηθες για τη χώρα μας, στα ομαδικά αθλήματα. Μπροστά μας έχουμε δύο τεράστιες διοργανώσεις, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Βελιγράδι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο. Ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, βάσει και των οικονομικών συνθηκών. Έχουμε απαιτήσεις από την Πολιτεία να μας στηρίξει και η Πολιτεία πρέπει να έχει από εμάς, με φόντο ένα Ολυμπιακό μετάλλιο».

Ο τερματοφύλακας της εθνικής, Κωνσταντίνος Φλέγκας, δήλωσε: «Η συνέχεια επιτάσσει με χαμηλούς τόνους να συνεχίσουμε με πολλή δουλειά και αρκετή αφοσίωση», ενώ ο Αλέξανδρος Γούνας έκανε λόγο «για την πιο χαρούμενη μέρα της ζωής μου» και πρόσθεσε: «Θέλω να πιστεύω ότι αυτή είναι μόνο η αρχή και ότι με σκληρή δουλειά θα φτάσουμε σε ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις».

Τέλος, ο πρώτος σκόρερ της εθνικής και μέλος της καλύτερης επτάδας του τουρνουά, Γιάννης Φουντούλης, τόνισε:

«Η ομάδα αυτή οφείλει να φτάσει ψηλά. Έγιναν λάθη σε κάθε επίπεδο τα προηγούμενα χρόνια, δεν αξιοποιήσαμε όσο θα έπρεπε τη μεγάλη επιτυχία στο Μόντρεαλ και για μία δεκαετία παλεύαμε να βρεθούμε ανάμεσα στις οκτώ κορυφαίες ομάδες. Πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτή την επιτυχία, πρέπει να παρθούν με μεγαλύτερη σύνεση όλες οι αποφάσεις που αφορούν το μέλλον, καθώς δεν είμαστε μια “φωτοβολίδα”».