Skip to main content

Βόλεϊ: Έγκλεσκαλνς και Μιγιάιλοβιτς στον Ολυμπιακό

Επιστρέφει στον Ολυμπιακό ο Χέρμανς Έγκλεσκαλνς, ο οποίος συμφώνησε να ενισχύσει τους «ερυθρόλευκους» τη νέα σεζόν. Ο 30χρονος Λετονός διαγώνιος (2,03μ.) είχε αγωνιστεί στους Πειραιώτες την περίοδο 2015-16, βοηθώντας τους να φτάσουν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και του League Cup.

Ακολούθως μετακόμισε στη Γαλλία, όπου έπαιξε μία χρονιά στη Νις και την τελευταία τριετία αγωνιζόταν στην Τουρ, με την οποία κατέκτησε τρία πρωταθλήματα κι ένα κύπελλο. Στο παρελθόν έχει φορέσει επίσης τη φανέλα της Περουνγκάν Πόγιατ (νταμπλ στη Φινλανδία το 2011), της Νόλικο Μαασέικ (ένα πρωτάθλημα, ένα κύπελλο και δύο σούπερ καπ Βελγίου), καθώς και της γαλλικής Σαμόντ.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος και ευγνώμων που θα είμαι μέλος της οικογένειας του Ολυμπιακού ξανά και έχω τεράστιο κίνητρο για να κερδίσω όλους τους τίτλους με αυτό τον σπουδαίο οργανισμό. Νιώθω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή που επιστρέφω, έχοντας αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη εμπειρία και ωριμότητα από την προηγούμενη φορά, τη σεζόν 2015-2016» δήλωσε ο Έγκλεσκαλνς στην ιστοσελίδα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού.

Λίγη ώρα αργότερα ανακοινώθηκε και η απόκτηση του Νίκολα Μιγιάιλοβιτς, ο οποίος επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα, μετά τις θητείες του στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης (2013-14 και 2015-16) και τον Φοίνικα Σύρου (2014-15).

Ο 31χρονος Σέρβος διεθνής ακραίος αγωνίστηκε την περασμένη χρονιά στη γαλλική Ρεν, ενώ έχει παίξει επίσης στις Πουτεβί και Παρτιζάν της πατρίδας του, στη βελγική Μενέν, την πολωνική Γκντανσκ και τις γαλλικές Σαέμ και Σαμόντ.

«Είναι μεγάλη τιμή και ευχαρίστηση για εμένα που εντάσσομαι στην ομάδα του Ολυμπιακού, κάτι που αποτελούσε ευχή μου από την πρώτη φορά που ήρθα στην Ελλάδα. Ξέρω ποιοι είναι οι στόχοι του Ολυμπιακού, να βρίσκεται πάντα στην κορυφή, και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να τους πετύχουμε και να έχουμε μαγικές στιγμές με την ομάδα και τον κόσμο» δήλωσε ο αθλητής.