Skip to main content

Με υπογραφή Μπρούμα η νίκη (2-0) του Ολυμπιακού με ΑΕΚ

Τρεις αλλαγές του Πέδρο Μαρτίνς στο ημίχρονο άλλαξαν την εικόνα του Ολυμπιακού, του έδωσαν ταχύτητα κι ενέργεια κι απέφεραν ακόμη μία νίκη στους «ερυθρόλευκους», που επιβλήθηκαν στο Φάληρο με 2-0 της ΑΕΚ, για την 6ης αγωνιστική των πλέι οφ.

Πρόσωπο του αγώνα ήταν ο Μπρούμα, που ερχόμενος από τον πάγκο έγινε ο MVP του αγώνα σκοράροντας και τα δύο γκολ της ομάδας του, ενώ με την ταχύτητα και τη διεισδυτικότητά του δημιούργησε πολλά προβλήματα στους αμυντικούς του Μανόλο Χιμένεθ.

Μετά την ολοκλήρωση της 6ης αγωνιστικής στα πλέι οφ ο Ολυμπιακός έφτασε στους 82 βαθμούς, η ΑΕΚ έμεινε στους 55 έναντι 58 των δύο ομάδων της Θεσσαλονίκης (ΠΑΟΚ, Άρης), 51 έχει ο Παναθηναϊκός και 45 ο Αστέρας Τρίπολης. 

Ο Μαρτίνς επέλεξε πάλι το 3-4-3, ο Χιμένεθ από την πλευρά του παρέταξε την ΑΕΚ με σχήμα 3-5-2. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα, αλλά με παίκτη περισσότερο στον άξονα η Ένωση μπλόκαρε τη δημιουργία των γηπεδούχων και το πρώτο μισό είχε λίγες φάσεις, παρά τον καλό ρυθμό.

Οι φιλοξενούμενοι μετά το 20΄ βρήκαν τα πατήματά τους κι ήταν αυτοί που δημιούργησαν μέσα σε ένα δίλεπτο μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ.

Πρώτα στο 24΄, όταν μακρινό σουτ του Μάνταλου έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Κρίστινσον και στη συνέχεια (25΄) με τον Τσιγκρίνσκι, που δεν κατάφερε από καλή θέση σε σέντρα του Σιμάνσκι να βρει την μπάλα με το κεφάλι όπως θα ήθελε για να τη στείλει στα δίχτυα.

Στο 37΄ ο διαιτητής Νταμπάνοβιτς ακύρωσε γκολ του Σεμέδο για χέρι του Μπουχαλάκη, αφού πρώτα συμβουλεύτηκε το VAR, ενώ στο 29΄ είχε ακυρωθεί γκολ και του Βασιλαντωνόπουλου ως οφσάιντ.

Ο Μαρτίνς άλλαξες στο ημίχρονο Φορτούνη, Μπουχαλάκη και Χασάν με τους Μπρούμα, Εμβιλά, Ελ Αραμπί και η διαφορά φάνηκε αμέσως. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 50΄, όταν σε κάθετη πάσα του Μασούρα στον Ελ Αραμπί, ο δεύτερος γύρισε σ τον Πορτογάλο, που πέτυχε το έβδομο γκολ του στο πρωτάθλημα.

Στο 74΄ ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι με τον Βαλμπουενά, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Εμβιλά σούταρε με δύναμη έξω από την περιοχή και η μπάλα κατέληξε άουτ. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ελέγξουν το παιχνίδι και οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν δύσκολες καταστάσεις στην περιοχή τους, με αποτέλεσμα να γίνει το 2-0.

Αυτό συνέβη στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Μπρούμα διπλασίασε καθώς εκμεταλλεύτηκε λάθος του Νεντελτσεάρου και πλάσαρε τον Αθανασιάδη.