Skip to main content

«Αλύγιστη» η ΑΕΚ, νίκησε στην παράταση τον Ηρακλή

Οι πολλές απουσίες σε ένα ακόμη ματς (Ζήσης, Γκίκας, Γιάνκοβιτς, Σλότερ, Μορέιρα, Μόουζες, Γόντικας) δεν «λύγισαν» την ΑΕΚ, η οποία κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω σε ένα φαινομενικά χαμένο παιχνίδι και στην παράταση να νικήσει τον Ηρακλή με 100-97 (κανονικός αγώνας 85-85).

Η 14η νίκη της Ένωσης στην Α1 ανδρών, χάρις στην οποία παρέμεινε στη δεύτερη θέση και στο «κυνήγι» της κορυφής, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ευστοχία των παικτών της στο φινάλε, αλλά και στην ψυχραιμία του Ματσιούλις από τη γραμμή των ελεύθερων βολών.

Ο «Γηραιός» έχασε μία νίκη κυριολεκτικά… μέσα από τα χέρια του και η οποία θα τον έφερνε ακόμη πιο κοντά στην τετράδα. Η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου άρχισε την αντεπίθεσή της στην τέταρτη περίοδο, διάστημα στο οποίο με τα τρίποντα των Χάγκινς, Ενετσιόνια έφτασε να προηγείται 84-80 ενώ απέμεναν 1:36΄΄ για τη λήξη.

Λάνγκφορντ και Ματσιούλις πέτυχαν κρίσιμα καλάθια, οδηγώντας τον αγώνα στο έξτρα πεντάλεπτο (85-85). Ένα ξέσπασμα της ΑΕΚ της έδωσε το προβάδισμα, αλλά με τον Χάγκινς να σημειώνει τους 10 από τους 32 πόντους του σε αυτό το διάστημα, ο Ηρακλής ισοφάρισε σε 97-97 στα 17΄΄ για το φινάλε.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι ομάδες θα πήγαιναν σε δεύτερη παράταση, η «τρίποντη… βόμβα» του Μέικον στα 2.1΄΄ χάρισε τη μεγάλη νίκη στην ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου, διαμορφώνοντας το τελικό 100-97.

Πρώτος σκόρερ της Ένωσης ο Κιθ Λάνγκφορντ με 28 πόντους, ο… παίκτης της τελευταίας στιγμής, Ντάριλ Μέικον σημείωσε 19 και ο Λίνος Χρυσικόπουλος 19.

Από τον Ηρακλή «έλαμψε» ο Τζόσουα Χάγκινς με 32 πόντους.