Skip to main content

Πόλο: Εκτός τετράδας στο Europa Cup και τελικής φάσης στο World League οι Γυναίκες

Η Εθνική Γυναικών δεν τα κατάφερε στον πρώτο αγώνα της (προημιτελικό) στην τελική φάση (Final-6) του Europa Cup στο Τορίνο, απέναντι στην Ουγγαρία, από την οποία ηττήθηκε με 9-13.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχασε την ευκαιρία να διατηρήσει τα σκήπτρα της Κυπελλούχου Ευρώπης, που είχε κατακτήσει στην περσινή διοργάνωση με το χρυσό μετάλλιο, καθώς αποκλείστηκε από την ημιτελική φάση.

Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα του Γιώργου Μορφέση δεν θα είναι μία από τις τρεις πρώτες της διοργάνωσης, που παίρνουν το εισιτήριο για την τελική φάση (Super Final) του World League.

Οι Μαγυάρες αιφνιδίασαν και προηγήθηκαν 4-1. Στη δεύτερη περίοδο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βελτιώθηκε και μείωσε σε 4-3 και 5-4, αλλά στην επόμενη φάση η Σουτς έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων (6-4) και εν συνεχεία η Γκιονγκιόσι ανέβασε τη διαφορά στα τέσσερα τέρματα (8-4).

Η Εθνική έχασε δύο πέναλτι, με τις Ελευθερία Πλευρίτου και Χριστίνα Τσουκαλά, σε πρώτο και δεύτερο οκτάλεπτο αντίστοιχα, σε αντίθεση με την Ουγγαρία που είχε το απόλυτο (2 στα 2).

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ουγγαρία, έχοντας αποκτήσει ψυχολογία, ανέβασε τη διαφορά ως και τα έξι γκολ (11-5), για να μειώσει η Ειρήνη Νίνου λίγο πριν από τη λήξη στο τελικό 13-9.