Skip to main content

Απέναντι σε ελβετικό δίδυμο ξεκινούν οι Αρβανίτη/Καραγκούνη στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά του Κατάρ

Η Εθνική ομάδα μπιτς βόλεϊ, που αποτελείται από τις Βίκυ Αρβανίτη και Πένηυ Καραγκούνη, τοποθετήθηκε στο νο 27 του κυρίως ταμπλό, του τουρνουά τεσσάρων αστεριών, που διεξάγεται στο Κατάρ. 

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, που πήρε το «εισιτήριο» μέσω των προκριματικών, κληρώθηκε στον 6ο όμιλο με αντιπάλους τις Ελβετίδες Τάνια Χούμπερλι/Νίνα Μπετσάρ και δύο ολλανδικές ομάδες, που αποτελούνται από τις Σάνε Κάιζερ/Μαντλέν Μέπελινκ και Μαρλέν Βαν Λέρσελ/Πλουν Ούπμα.

Πρώτος αντίπαλος για τις Ελληνίδες πρωταθλήτριες θα είναι οι Ελβετίδες Τάνια Χούμπερλι/Νίνα Μπετσάρ το πρωί της Τρίτης (9/03, 10:40), με τις οποίες θα παίξουν για πρώτη φορά στην καριέρα τους. 

«Ήταν η πιο συγκινητική και αγχωτική πρόκριση που πετύχαμε ως ομάδα. Μετά από τόσο καιρό και με τόσα πολλά που περάσαμε, αξίζουμε να είμαστε εδώ και να αγωνιζόμαστε απέναντι στις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Αυτή την πρώτη νίκη-πρόκριση την αφιερώνω στο γιατρό μου Νίκο Σούρα, στον φυσιοθεραπευτή μου Κώστα Ψαρογιώργο και στον εργοφυσιολόγο μου Γιώργο Βαβέτση. Είμαι ευγνώμων που τους έχω δίπλα μου και περήφανη που βρίσκομαι εδώ σήμερα» δήλωσε η Βίκυ Αρβανίτη.

Από την πλευρά της, η Πένυ Καραγκούνη σχολίασε: «Ήταν ένα πολύ αγχωτικό παιχνίδι απέναντι στη Φινλανδία, καθώς μετρούσαμε πολλές μέρες μακριά από τα επίσημα τουρνουά, λόγω του τραυματισμού της Βίκυς αλλά και της πανδημίας. Το θέλαμε πραγματικά παρά πολύ, γιατί η δουλειά που έχει γίνει τόσο με τον Τίε όσο και με τα υπόλοιπο σταφ είναι πολύ καλή. Στόχος μας είναι από εδώ και πέρα να συνηθίσουμε να παίζουμε με γυναικείες ομάδες και να προσπαθήσουμε να επανέλθουμε στις υψηλότερες θέσεις».