Skip to main content

Ακόμη δύο ύποπτοι για ανθρωποκτονία στην υπόθεση Μαραντόνα

Δύο νέοι ύποπτοι, σε ένα σύνολο επτά ατόμων, βρίσκονται ήδη στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης στην Αργεντινή, για το θάνατο του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

Οι έρευνες του δικαστηρίου, υποστηριζόμενες από τα αποδεικτικά στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής μέσω αναζητήσεων κι ερευνών σε κινητά τηλέφωνα, οδήγησαν σε εγγραφή στο μητρώο υπόπτων άλλων δύο ατόμων, εκτός από τους πέντε πρώτους.

Σύμφωνα με ενημέρωση από πηγές στο δικαστήριο του Σαν Ισίντρο, στην υπόθεση προστέθηκαν τα ονόματα της Νάνσι Φορλίνο, διευθύντριας της ασφαλιστικής εταιρείας που εξασφάλισε ιατρική κάλυψη στον Μαραντόνα και του Μαριάνο Περόνι, υπάλληλος της εταιρείας που παρείχε το υγειονομικό προσωπικό στο σπίτι όπου πέθανε ο Αργεντινός σταρ του ποδοσφαίρου.

Αμφότεροι, σύμφωνα με αυτό που διαπίστωσαν οι ερευνητές, ήταν υπεύθυνοι για το συντονισμό του ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού που υπήρχε στην οικία της συνοικίας Τίγκρε, όπου μεταφέρθηκε ο Μαραντόνα για κατ΄ οίκον νοσηλεία.

Πρόκειται για την ίδια νοσοκομειακή περίθαλψη, της οποίας τα αποδεικτικά στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής έχουν τονίσει τις πολλαπλές ελλείψεις και τη βαθιά ανεπάρκεια, τόσο σε επίπεδο εξειδικευμένου προσωπικού όσο και στον ελάχιστο απαιτούμενο εξοπλισμό.

Φορλίνι και Περόνι, όπως αποδεικνύεται από τις έρευνες, είναι οι ίδιοι που ώθησαν τη νοσοκόμα Νταϊάνα Μαδρίδ, που επίσης τελεί υπό έρευνα, να δηλώσει ψευδώς στην πρώτη ανάκριση ότι δεν μπορούσε να ελέγξει τις ζωτικές παραμέτρους του Μαραντόνα λόγω των επαναλαμβανόμενων αρνήσεών του, κι ενώ στη συνέχεια ομολόγησε ότι δεν είχε πάει να ελέγξει τον ασθενή κατά τη διάρκεια αυτού του μοιραίου πρωινού της 25ης Νοεμβρίου 2020.

Και οι δύο προστίθενται, επομένως, στον κύκλο των υπόπτων με σχετική ειδοποίηση από το δικαστικό σώμα, μαζί με τον νευροχειρουργό Λεοπόλδο Λούκε, την ψυχίατρο Αγκουστίνα Κοσάκοφ, τον ψυχολόγο Κάρλος Ντίας, το νοσοκόμο Ρικάρντο Αλμιρόν και την προαναφερθείσα, Νταϊάνα Μαδρίδ.

Σημαντικές εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση αναμένονται επόμενες δύο έως τρεις εβδομάδες μετά την έρευνα για τα κινητά τηλέφωνα του Μαραντόνα, που ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή και μετά το διορισμό ιατρικής επιτροπής, η οποία, από τις 8 Μαρτίου, θα έχει καθήκον να αξιολογήσει λεπτομερώς οποιαδήποτε ευθύνη του ιατρικού προσωπικού.

naftemporiki.gr