Skip to main content

Επιβεβαιώθηκε ο φιλικός της Ελλάδας με την Γερμανία

ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME

Η αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουνίου, στο γήπεδο της Μπορούσια Μενχεγκλάντμπαχ

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επισημοποίησε την Τρίτη (19/3, 21:45) τον φιλικό αγώνα της Εθνικής ομάδας με το αντίστοιχο συγκρότημα της Γερμανίας, που θα λάβει χώρα στο γήπεδο της Γκλάντμπαχ («Μπορούσια Παρκ») την Παρασκευή 7 Ιουνίου.

Η αναμέτρηση προγραμματίστηκε ακριβώς μια εβδομάδα πριν από την έναρξη του EURO 2024, τη διοργάνωση του οποίου έχει αναλάβει η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Γερμανίας.

Οι δύο Εθνικές ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες για δέκατη φορά, αλλά μόλις δεύτερη σε φιλικό παιχνίδι. Μεταξύ τους αγωνίστηκαν για τελευταία φορά πριν από 12 χρόνια και συγκεκριμένα στις 22 Ιουνίου 2012.

Ο αγώνας διεξήχθη στο Γκντανσκ της Πολωνίας, στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του EURO 2012, με τη «Νασιονάλμανσαφτ» να επικρατεί 4-2 και την Ελλάδα να έχει σκόρερ τους Σαμαρά και Σαλπιγγίδη.

Να σημειωθεί ότι με τη συγκεκριμένη συνάντηση οι διοργανωτές του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος θα ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους ενόψει της έναρξης του τουρνουά, η πρεμιέρα του οποίου θα τους φέρει αντιμέτωπους με την Σκωτία στις 14 Ιουνίου.