Skip to main content

Ο Χουάν Ζεσούς κατηγόρησε για ρατσισμό τον Ατσέρμπι

Το φερόμενο περιστατικό σημειώθηκε στο χθεσινό ιταλικό ντέρμπι πρωταθλήματος Ίντερ - Νάπολι (1-1)

«Ο Ατσέρμπι με αποκάλεσε νέγρο»: Με αυτά τα λόγια απευθύνθηκε στον διαιτητή Λα Πένα ο αμυντικός της Νάπολι Χουάν Ζεσούς, κατά τη διάρκεια του αγώνα της Ίντερ με τους «Παρτενοπέι».

Ο Βραζιλιάνος σέντερ μπακ απηύθυνε με σιγουριά τη βαριά κατηγορία του προς τον ρέφερι. «Αυτό δεν μου ταιριάζει, έχουμε κάτι γραμμένο εδώ…» συνέχισε δείχνοντας στον διαιτητή το αντιρατσιστικό σύνθημα στη φανέλα του.

Ο Λα Πένα άκουσε, κράτησε σημειώσεις αλλά δεν μπορούσε να κάνει και πολλά. Μετά το παιχνίδι όμως, ο Βραζιλιάνος αποφάσισε να ρίξει νερό στη φωτιά, όταν ρωτήθηκε για το περιστατικό.

«Το παράκανε λίγο με τα λόγια του αλλά ζήτησε συγγνώμη, είναι καλό παιδί και όταν τελειώνει το παιχνίδι όλα είναι καλά. Ελπίζω να μην ξαναγίνει γιατί είναι έξυπνο παιδί», δήλωσε.

Επί της ουσίας, ο Χουάν Ζεσούς προσπάθησε να υποβαθμίσει την υπόθεση και να την κλείσει εν τη γενέσει της, όμως η  πολύ σοβαρή κατηγορία για διακρίσεις από έναν ποδοσφαιριστή σε βάρος ενός άλλου παραμένει.

Πλέον, ο λόγος περνά στην αθλητική δικαιοσύνη που καλείται να ενεργήσει ανάλογα αν διαπιστωθεί ότι αυτό συνέβη.

Αν διαπιστωθεί το αδίκημα του Ατσέρμπι, ο Ιταλός διεθνής κινδυνεύει με αποκλεισμό για τουλάχιστον δέκα αγωνιστικές ημέρες ή, στις πιο σοβαρές περιπτώσεις, με ακόμα μεγαλύτερο και πρόστιμο από 10 έως 20 χιλιάδες ευρώ.