Ο μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης Μπραχίμ Ντίας επέλεξε να εκπροσωπήσει την Εθνική ομάδα του Μαρόκου έναντι της Ισπανίας.
Ο 24χρονος Ντίας έχει συμμετάσχει μόνο μία φορά στην ισπανική ανδρική ομάδα -σκοράροντας στη διάρκεια μιας φιλικής νίκης με 4-0 επί της Λιθουανίας το 2021- που σημαίνει ότι είναι ελεύθερος να αλλάξει διεθνείς δεσμεύσεις.
Η αλλαγή δεν έχει επισημοποιηθεί ακόμη καθώς ορισμένες διατυπώσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί. Ως μέρος της διαδικασίας, η ομοσπονδία του Μαρόκου πρέπει να υποβάλει αίτημα στη FIFA για την αλλαγή της εθνικότητας του Ντίας.
Η επιλογή του συζητήθηκε, αλλά εκείνος που δεν φαίνεται να αμφιβάλλει είναι ο τεχνικός της Εθνικής Ισπανίας, Λουίς Ντε Λα Φουέντε.
«Σέβομαι την θέση του Μπραχίμ, ο καθένας είναι ελεύθερος να πάρει τις αποφάσεις του. Για μένα, υπάρχουν πάντα τρία κριτήρια για να είναι κάποιος επιλέξιμος: να μπορεί να παίξει για την Εθνική, να θέλει να το κάνει και να τον επιλέγει ο προπονητής. Εάν δεν τηρούνται οι συνθήκες σε ένα από αυτά, θα είμαι πάντα εμπόδιο», υπογράμμισε ο Ισπανός προπονητής στη διάρκεια εκδήλωσης σε πανεπιστήμιο.
«Το πιο σημαντικό είναι να θέλεις να υπερασπιστείς τη φανέλα, χωρίς απαιτήσεις ή υποχρεώσεις. Δεν έχω μιλήσει μαζί του. Τηλεφωνώ ή δεν τηλεφωνώ. Οι άνθρωποι κάνουν ό,τι πρέπει. Είμαι σίγουρος ότι είμαι αυτός που τον επέλεξε περισσότερο (σ.σ. στις κατηγορίες Νέων). Του εύχομαι τα καλύτερα και με απόλυτο σεβασμό», επανέλαβε ο 62χρονος τεχνικός της «Ρόχα».
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












