Skip to main content

Το MLB «απορρίπτει» επένδυση 150 εκ. της Amazon στο Bally Sports

Ο τεχνολογικός γίγαντας φέρεται να είχε προσφέρει σανίδα σωτηρίας με αντάλλαγμα δικαιώματα ροής σε τοπικά παιχνίδια.

Η αμερικανική λίγκα του μπέιζμπολ (Major League Baseball ή MLB) φέρεται να άσκησε βέτο στο προτεινόμενο πακέτο διάσωσης 150 εκατομμυρίων δολαρίων της Amazon για το Diamond Sports Group (DSG), το οποίο διαχειρίζεται τα περιφερειακά αθλητικά δίκτυα Bally Sports (RSN).

Αναφορές τον Δεκέμβριο ανέφεραν ότι η Amazon βρισκόταν σε «ενεργές συνομιλίες» με την DSG σχετικά με μια συμφωνία που θα έκανε το Prime Video οίκο των τοπικών εκπομπών για 40 μεγάλες αθλητικές ομάδες στις ΗΠΑ, με αντάλλαγμα την επένδυση.

Ωστόσο, η New York Post αναφέρει ότι ο επίτροπος του MLB, Ρομπ Μάνφρεντ, απέρριψε την πρόταση, επειδή η Amazon ήθελε μια πολυετή συμφωνία. Ο Μάνφρεντ θεωρεί ότι πρέπει να συναλλάσσεται απευθείας με την εταιρεία εάν ο τεχνολογικός γίγαντας θέλει συμφωνία μεγαλύτερη των 12 μηνών.

Η ταλαιπωρημένη από χρέη DSG βρίσκεται στο κεφάλαιο 11 της προστασίας κατά της πτώχευσης από τον Μάρτιο του 2023 και ελπίζει να επαναδιαπραγματευτεί τις «μη βιώσιμες» μακροπρόθεσμες συμφωνίες της για τα μέσα ενημέρωσης με τους συνεργάτες του πρωταθλήματος και της ομάδας.

Η εταιρεία έχει εξασφαλίσει μέχρι στιγμής συμφωνίες με την Εθνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (NBA) και την Εθνική Λίγκα Χόκεϊ (NHL) για να προβάλλει τοπικούς αγώνες για το υπόλοιπο της σεζόν 2023-24 έναντι χαμηλότερης χρέωσης δικαιωμάτων. Σε αντάλλαγμα, τα δικαιώματα θα επιστρέψουν στα πρωταθλήματα στο τέλος της τρέχουσας εκστρατείας.

Η DSG, η οποία επιδιώκει να αναδιαρθρώσει χρέη έως και 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, πρέπει να παράσχει ένα βιώσιμο επιχειρηματικό σχέδιο για την έξοδο από τη χρεοκοπία, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει παρά τις επανειλημμένες παρατάσεις των προθεσμιών.

Το MLB είχε προηγουμένως αντιταχθεί σε περαιτέρω επεκτάσεις, υποστηρίζοντας ότι η DSG απλώς καθυστερεί.

Η εξασφάλιση συμφωνιών με το NBA, το NHL και το MLB είναι ζωτικής σημασίας για τη διαδικασία, με την επόμενη εμφάνιση της DSG στο δικαστήριο να έχει προγραμματιστεί για τις 10 Ιανουαρίου.

naftemporiki.gr