Skip to main content

Πέθανε ο θρυλικός Μάριο Ζαγκάλο

Ο Βραζιλιάνος τιτάνας του ποδοσφαίρου έγινε ο πρώτος άνθρωπος που κατάκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής

Ο θρύλος του ποδοσφαίρου της Βραζιλίας Μάριο Ζαγκάλο, ο οποίος κατάκτησε τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα ως παίκτης και προπονητής, πέθανε σε ηλικία 92 ετών.

Ο Ζαγκάλο κέρδισε ως διεθνής ποδοσφαιριστής διαδοχικά τις διοργανώσεις το 1958 και το 1962, προτού οδηγήσει τη Σελεσάο στη δόξα ως προπονητής το 1970.

Με αυτό τον τρόπο έγινε ο πρώτος στην Ιστορία του αθλήματος που κατάκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής.

Επίσης, ήταν βοηθός προπονητή του Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα όταν η Βραζιλία θριάμβευσε και στο Μουντιάλ του 1994, στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ οδήγησε επίσης τους «Οριβέρδε» στον τελικό το 1998, όπου ηττήθηκαν από τη γηπεδούχο Γαλλία.

Μια δήλωση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Βραζιλίας (CBF) τα ξημερώματα του Σαββάτου επιβεβαίωσε τον θάνατο του Ζαγκάλο, τον οποίο αποκάλεσε «είδωλο του ποδοσφαίρου μας».

Ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο απέτισε φόρο τιμής στον θρυλικό άσο, αναφέροντας σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «η Ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν μπορεί να ειπωθεί χωρίς τον Μάριο Ζαγκάλο».

naftemporiki.gr