Skip to main content

Τσιτσιπάς: «Έχω ένα πλάνο για το ελληνικό τένις του μέλλοντος»

REUTERS/Jaimi Joy

Ο Έλληνας τενίστας αποκάλυψε πως σκέφτεται να αναλάβει δράση για την ανάπτυξη του αθλήματος.

Σε μια σημαντική αποκάλυψη προχώρησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας τενίστας μίλησε για το σχέδιο ανάπτυξης του αθλήματος που έχει στα σκαριά, ώστε να βοηθήσει τα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το άθλημα.

Πιο αναλυτικά ο Τσιτσιπάς είπε: «Εχω ένα πλάνο που θέλω να εφαρμόσω σε μερικά χρόνια, δεν περιμένω κάτι από την ομοσπονδία, δεν θα έχουν την ευθύνη γι’ αυτό, είναι ένα προσωπικό θέμα, δεν θα πω ακριβώς τι, αλλά το έχω στο μυαλό μου και το έχω συζητήσει και με την ομάδα μου.

Φυσικά, σ’ αυτό το πρότζεκτ είναι ευπρόσδεκτη και η Μαρία, η οποία έκανε μεγάλα πράγματα στο tour πριν από εμένα και εγώ την ακολούθησα. Μαζί είμαστε δυνατότεροι και μπορούμε να καταφέρουμε ακόμα περισσότερα. Για μένα είναι ένα πάθος και δεν έχει να κάνει με τα χρήματα.
Παθιάζομαι με την ανάπτυξη του τένις στην Ελλάδα και ελπίζω στο μέλλον να βρω τον χρόνο, γιατί είναι κάτι που με απασχολεί πολύ τους τελευταίους μήνες. Η έλλειψη ελεύθερου χρόνου είναι αυτό που με κρατάει στάσιμο. Εύχομαι στο μέλλον να βρω τον χρόνο για να το κάνω.

Αγαπώ πολύ τα παιδιά και μου αρέσει να βρίσκομαι δίπλα τους, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με το τένις. Είμαι πάντα πρόθυμος να βοηθήσω νέους παίκτες, κυρίως από τη χώρα μας. Είχα την ευκαιρία να είμαι για λίγες μέρες μέντορας του Στέφανου (Σακελλαρίδη) εδώ στο Σίδνεϊ.

Έχω βρεθεί σε καταστάσεις που δεν έχουν βρεθεί πολλοί Έλληνες τενίστες στο παρελθόν και θέλω να συνεχιστεί αυτή η κληρονομιά, να προωθήσω το άθλημα με τον δικό μου τρόπο. Θέλω να είμαι εκεί για τις νέες γενιές, όταν θα χρειαστεί να ανεβούν τα σκαλοπάτια και να συνεχίσουν να ονειρεύονται να φτάσουν εκεί που έχουμε φτάσει εγώ και η Μαρία. Να υπάρχει υποστήριξη, γιατί δεν γίνεται έτσι».