Skip to main content

Νίκησε τον Άρη, «λαχτάρα» με Γουόκαπ

Ο Ολυμπιακός δεν είχε πρόβλημα απέναντι στους Θεσσαλονικείς αλλά είδε τον βασικό «άσο» του να αποχωρεί με πρόβλημα στον αστράγαλο που αποδείχθηκε μη σοβαρό

Μετά την Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το 2023 με νίκη και στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα νίκησε τον Άρη με 85-71 στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Basket League και ξεκίνησε με το «δεξί» τον β΄ γύρο του πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός βελτίωσε το ρεκόρ του στο 11-1, σε αντίθεση με τους «κίτρινους» που μετρούν έξι νίκες κι άλλες τόσες ήττες.

Πλέον, οι «ερυθρόλευκοι» στρέφουν την προσοχή τους στην εβδομάδα που ακολουθεί και η οποία είναι «διπλή» στην Ευρωλίγκα, με την αρχή να γίνεται στις 2 Ιανουαρίου απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ, ενώ στις 4 Ιανουαρίου θα υποδεχθούν και τη Μονακό.

Η μοναδική ανησυχία είχε να κάνει με τον τραυματισμό του Γουόκαπ στον αστράγαλο μετά από μονομαχία με τον Χάρελ, 3:48΄΄ πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου, με την πρώτη εκτίμηση να μιλά για ελαφρύ διάστρεμμα.

Ο παίκτης δεν επέστρεψε στον αγώνα μετά τον τραυματισμό του αλλά πήγε στα αποδυτήρια. Λίγη ώρα μετά τη λήξη σήμανε τέλος συναγερμού, καθώς έγινε γνωστό ότι ο Αμερικανός άσος θα είναι στη διάθεση του προπονητή του για το παιχνίδι με τους Ιταλούς.

Εκτός έμειναν για να πάρουν «ανάσες» ενόψει της συνέχειας Παπανικολάου και Γκος. Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Λαρεντζάκης με 17 πόντους, ο Φαλ έκανε double-double με 15 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ ο Μιλουτίνοβ μέτρησε 13 πόντους.

Για τον Άρη κορυφαίος σκόρερ αναδείχθηκε ο Μπλούμπεργκς με 16 πόντους, ενώ από 14 πρόσφεραν  Γκάλινατ και Σταρκ.