Skip to main content

Η Νις δεν ανησυχεί για τον Ράτκλιφ και την INEOS

Ο γαλλικός σύλλογος ανήκει στον ίδιο όμιλο που την Κυριακή ανακοίνωσε την απόκτηση του 25% της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Από την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου, η INEOS κατέχει επίσημα το 25% των μετοχών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Επικεφαλής αυτής της σημαντικής εξαγοράς είναι ο ιδιοκτήτης του γίγαντα των πετροχημικών, Σερ Τζιμ Ράτκλιφ, που θέλει να κάνει μεγάλη δουλειά για να ανακουφίσει το σύλλογο που υποφέρει για πολλά χρόνια.

Στο τιμόνι μιας νέας και πολύ πιο διάσημης ομάδας, ο Ράτκλιφ δεν πρέπει να ξεχάσει τη Νις, που είναι στενά συνδεδεμένη με την απόκτηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αλλά στη νοτιοανατολική Γαλλία, οι άνθρωποι του συλλόγου δεν ανησυχούν.

Σύμφωνα με την L’Équipe, «η δέσμευση της Ineos στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν θέτει υπό αμφισβήτηση την επένδυσή της στη Νίκαια και ο γαλλικός σύλλογος δεν προορίζεται να γίνει “πλατφόρμα” για να προπονούνται τα ταλέντα του αγγλικού γίγαντα ή να μαζεύει τους παίκτες που απέτυχαν σε αυτόν».

Η Νις, δεύτερη στο γαλλικό πρωτάθλημα φέτος, «θέλει να είναι αυτόνομη, με μια ανεξάρτητη αθλητική πολιτική και δεν τίθεται θέμα να αρνηθεί την ταυτότητά της για να παραμείνει όσο το δυνατόν πιο κοντά στην εικόνα των Κόκκινων Διαβόλων».

Σε κάθε περίπτωση, μόνο το μέλλον μπορεί να επιβεβαιώσει αν αυτή η νέα συμφωνία θα μοιάζει ή όχι με αυτή της Τσέλσι με την Στρασμπούρ.

naftemporiki.gr